TOUR OF CROATIA Đurasek pao i izgubio vodstvo, Rogina odličan 13.

Nakon odlične vožnje na Biokovo, gdje je pobijedio slavnog Nibalija, Varaždinac Kristijan Đurasek, pao je u trećoj etapi te završio sa zaostatkom od dvije i pol minute te je izgubio vodstvo u ukupnom poretku. Najbolji hrvatski biciklist u ukupnom poretku je još jedan Varaždinac Radoslav Rogina, koji se nalazi na 13. mjestu ukupnog poretka sa samo 43 sekunde zaostatka za vodećim Španjolcem Rosonom Garciom.

> Đurasek stigao do pobjede u etapi na Biokovo

Treća etapa vozila se od Imotskog do Zagra, u dužini čak 237 kilometara, i bila je to najduža etapa na ovogodišnjem Touru. Završnica se odigrala u Zadru, a u završnom sprintu najbrži je bio Talijan Nicola Ruffoni.

Kristijan Đurasek je pao u posljednjem dijelu utrke, nakon prolaska kod Pakoštana, te na kraju završio kao 112., sa zaostatkom +2.32. Nakon tri etape tako je na 34. poziciji ukupnog poretka.

U ukupnom vodstvu je Španjolac Jaime Roson Garcia, a Vicenzo Nibali je drugi s pet sekundi zaostatka. Najbolji Hrvat u ukupnom poretku je Varaždinac Radoslav Rogina na 13. poziciji s 43 sekunde zaostatka.

Razlike su ipak male, sve je maksimalno otvoreno, sutra se vozi etapa od Crikvenice do Umaga, nije skoz ravna, ima i uspon na sredini utrke. Ključna za pobjedu bit će zapravo peta etapa, od Poreča do Učka. Na peto etapi, koja se vozi u subotu, bit će dva velika uspona, od čega završni na Učku, gdje će se odlučivati pobjednik utrke po Hrvatskoj. Đurasek i Rogina su solidni ‘penjači’, pa imaju šanse i da poprave plasman.

Nakon Učke, u nedjelju i posljednja etapa, s ciljem u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije