Vijesti / Sport

MLADI DABROVI Varaždinski kadeti na Završnici u Umagu žele potvrditi talent

MLADI DABROVI Varaždinski kadeti na Završnici u Umagu žele potvrditi talent

U Umagu se ovaj tjedan održava Festival rukometa na kojem GRK Varaždin 1930 nastupa s prvom momčadi te kadetima. Seniori varaždinskog kluba igraju na završnici Kupa Hrvatske, a kadeti na završnici Prvenstva Hrvatske, čime su u varaždinskom klubu vrlo zadovoljni. 

Kadeti GRK Varaždina, godište 2000. i mlađi predstavljaju jednu od najtalentiranijih selekcija varaždinskog rukometa posljednjih godina. Zanimljivo, ako se sve poklopi, neki od kojih bi neki već za koju godinu mogli 'kucati' na vrata prve ekipe. Mlade Dabrove u srijedu u Umag vodi trener Emerson Žnidarić, koji je također bio član jedne od talentiranijih generacija varaždinskog rukometa, neki će reći i najbolje u klupskoj povijesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Nakon 24 kola u 1. Hrvatskoj kadetskoj ligi izborili smo završnicu Prvenstva Hrvatske među osam najboljih domaćih ekipa. Možemo biti jako zadovoljni prvim dijelom natjecanja. Naš cilj je bio ući među osam, a ostvarili smo vrlo važne pobjede i završili na četvrtom mjestu. Sada je pred nama završnica – kaže trener Žnidarić, kojemu će u Umagu pomagati još jedan negdašnji 'zlatni talent' i bivši suigrač Vladimir Malner.

Na završnici Prvenstva Hrvatske od četvrtka do nedjelje najprije se igraju utakmice u dvije skupine po četiri ekipe. U skupini s mladim Dabrovima su PPD Zagreb, Karlovac i Senj, a u drugoj Dubrava, Akademija Balić-Metličić, H. Dragovoljac i Zamet. Dvije prvoplasirane ekipe idu dalje, tako da mladim varaždinskim kadetima trebaju dvije pobjede iz tri susreta.

– Naš cilj je da budemo drugi i izborimo polufinale što bi zadovoljilo ambicije kluba, igrača i nas iz struke. Ako nam se poklopi, pokušat ćemo uzeti medalju i ne skrivamo motive da pokušamo napraviti dobar rezultat. Ipak, radi se o igračima koji imaju 16 godina pa je sve moguće – dodaje trener kadeta.

Prva utakmica GRK Varaždina 1930 je u četvrtak u 18.30 protiv Karlovca, pa u petak u 11.30 protiv Zagreba te u 16 sati protiv Senja, a u subotu i nedjelju su utakmice za plasman.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci