Vijesti / Sport

GRK VARAŽDIN Trener Željko Čagalj uoči kupa: Nexe je favorit, ali...

GRK VARAŽDIN Trener Željko Čagalj uoči kupa: Nexe je favorit, ali...

Rukometaši Varaždina 1930 u subotu počinju svoj četvrti uzastopni naslov na završnici kupa u Umagu. Ovo je već četvrti uzastopni Final four kupa Dabrova, a lani su igrali odlično te su poraženi tek u finalu od 'nedodirljivog' PPD Zagreba.

> FOTO I VIDEO: Slavlje Dabrova po ulasku u finale kupa

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon nešto lošijeg ulaska u proljeće, što je 'glavom' platio i trener Vlado Vujović, rukometaši Varaždina konsolidirali su se i u posljednjih pet ligaških utakmica upisali pet pobjeda. Momčad je nakon Vujovića privremeno vodio Siniša Radujković, izborio finale kupa na 'vatrenom' gostovanju u Vidovcu, a potom preuzeo Kaštelanin Željko Čagalj.

Dabrovi su u Ligi za ostanak zaredali s pobjedama, nalaze se na visokom drugom mjestu. Posljednju pobjedu ostvarili su u utorak, upravo protiv bivšeg kluba aktualnog trenera. U Varaždinu je 'pala' Ribola Kaštelu rezultatom 29:24, uz sedam golova Zobeca, šest Šipića i 12 obrana Špikića.

Osokoljeni posljednjim uspjesima, ovaj vikend ih čeka završnica kupa. Prvi protivnik bit će im drugi najsnažniji hrvatski klub, našički Nexe, protiv kojeg igraju u petak u 17 sati.

– Trudili smo se da u ovom periodu pred odlazak podignemo razinu naše igre jer imamo sportsku obvezu da dostojno i na pravi način prezentiramo varaždinski rukomet. Logično je da Nexe ima ulogu favorita. Ali draž sporta i pogotovo kup utakmica je da favorit uvijek ne pobjeđuje. U jednoj utakmici, ako odigramo na svojoj razini i vratari budu imali dobar dan, očekujem da možemo bit konkurentni – najavljuje trener prve momčadi GRK Varaždina 1930 Željko Čagalj.

U drugom polufinalu u petak u 19 sati igraju Zagreb i Dubrava. Utakmica za treće mjesto je u subotu u 14.30, a finale u nedjelju u 18 sati.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci