Vijesti / Sport

Josip Grđan novi je predsjednik Nogometnog kluba 'Ivančica'

Josip Grđan novi je predsjednik Nogometnog kluba 'Ivančica'

U nazočnosti 39 od 54 člana koliko ih broji Skupština, te desetak gostiju i uzvanika, Nogometni klub Ivančica održao je svoju redovnu Izbornu skupštinu.

Radom skupštine predsjedao je dosadašnji predsjednik kluba Damir Friščić, koji je u Izvješću o radu, uz ostalo, rekao da je u proteklom periodu puno toga napravljeno, u čemu je važan segment bio angažman roditelja klupskih igrača, Grada Ivanca, sponzora i donatora, vodstva kluba, kao i igrača svih osam selekcija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navodeći kompleksnost vođenja kluba, Friščić je istaknuo da je samo u 2016. godini, osam njegovih selekcija odigralo čak 226 utakmica, za što je trebalo osigurati financijska sredstva, ali i odraditi zahtjevan, logistički dio posla.

Kvalitetan rad s djecom u Školi nogometa, što za produkt ima činjenicu da je gotovo kompletna seniorska momčad sastavljena od vlastitih igrača, financijska stabilnost te uređenje dijela klupskih prostorija neke su od značajnjih aktivnosti u Friščićevom izvješću.

Starteški cilj u prethodnom razdoblju bio je da se konsolidira klub, te osnaži njegovo vodstvo koje će u svom mandatu nastaviti sa osnaživanjem najstarijeg ivanečkog sportskom kolektiva, također je naveo Friščić.

Izvješće o radu, Financijsko, kao i ono Nadzornog odbora, kojeg je podnio Zvonimir Mendaš, delegati su jednoglasno prihvatili, potom dali razrješnicu dosadašnjem vodstvu, te na prijedlog Izvršnog odbora izabrali novo.

Tako je za predsjednika kluba u nardnom četverogodišnjem razdoblju izabran Josip Grđan, za dopredsjednike Kristijan Vusić i Damir Gašparić, a za članove Izvršnog odbora Krešimir Krog, Ivica Jagetić, Toni Gregur, Stjepan Grdak, Davor Varga i Damir Friščić.

U Nadzorni odbor izabrani su Željko Šagi, Josip Vuković i Miroslav Maček, a likvidator je Josip Grđan.

U svom govoru, novi predsjednik Josip Grđan pohvalio je rad dosašnjeg vodstva, a kao jedan od prioriteta za svoj mandat naveo je uređenje Sportkog centra u Ivancu, na kojem će se raditi sa Gradom Ivancem i državnim institucijama.

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić čestitao je novom vodstvu, te, uz ostalo, istaknuo kako je on sam bio 'dijete Ivančice' i da se zato rado pridružio, rekavši također da su njegova vrata uvijek otvorena.

Kratko se obratio i Ljudvek Cikač, potpredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije, čestitavši novoizabranoim vodstvu, te ih pozvao na suradnju u obilježavanju pogibije Dražena Šešeta iz Gačica, koji je prije svoje pogibije igrao za NK Ivančica.

Grđan je potom iznio Financijski, kao i Plan i program rada, u kojem su glavne smjernice rad sa Školom nogometa i svim selekcijama kluba, zatim uređenje i sanacija klupskih prostorija i stadionskog kompleksa, kao pokretanje inicijative za izgradnju sportskog centra.

Također, za 2019. je u planu obilježavanje 85. obljetnica kluba koju bi popratila i prigodna monografija, pa su u skladu s tim, u Organizacijski odbor za proslavu izabrani Josip Grđan, Damir Friščić i Milorad Batinić, dok će još dva člana naknadno imenovati Izvršni odbor.

Po usvajanju ovim Programa, planova i Izvješća, Skupština je okončala svoj rad.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci