IZNIMAN USPJEH Franja Želimorski osvojila prvo mjesto na Prvenstvu Balkana!

U rumunjskom Pitestiu jučer je počelo juniorsko Prvenstvo Balkana, a prvog dana natjecanja hrvatski su juniori i juniorke osvojili ukupno 9 medalja!

Ono što posebno veseli da su čak tri medalje osvojili atletičari iz Varaždinske županije.

Franja Želimorski, članica Atletskog kluba Sloboda, tako je osvojila prvo mjesto u bacanju koplja hicem od 53,44 metra, a time je i popravila svoj osobni rekord! Franja je bila prvakinja Prvenstva Balkana u mlađejuniorskim kategorijama, a prije deset dana postala je i juniorska prvakinja Hrvatske.

– Ovo je fantastičan rezultat! Ovaj hitac svrstava je na osmo mjesto juniorskih rezultata, ove godine, u Europi. I ne samo da je pobjednički hitac bio odličan, već je i onaj prije toga bio odličan, 52,10 metara, što je dodatna potvrda kvalitete – kazao je Franjin otac Velimir Želimorski.

Franja je na natjecanju u pratnji trenera Nenada Pavličeka.

Ostale natjecateljice pobijedila je za nekoliko metara, a sama si je kao cilj postavila oko 50 metara. No dobrano ga je premašila.

– Sad slijedi Europsko juniorsko prvenstvo, 20. srpnja. Sutra se vraća doma i onda kreće s pripremama. Također, pred njom je i seniorsko Prvenstvo Hrvatske te će i tamo bacati koplje – zaključio je Velimir.

Osim nje, medalju, srebrnu, je osvojio i David Šalamon, također član AK Sloboda, u utrci na 400 metara (47,27).

U ženskoj juniorskoj štafeti na 400 metara, broncu je osvojila Orhidea Leščak, članica AK Sloboda. Uz nju trčale su i Dolores Ćosić, Luana Bobanović i Daniela Pešić. Utrku su završile za 47,57 sekundi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije