Vijesti / Sport

SLUČAJ STADION NK Varteks: 'Naprasno poništen važeći ugovor za stadion'

SLUČAJ STADION NK Varteks: 'Naprasno poništen važeći ugovor za stadion'

'Slučaj Stadion', odnosno odbijena molba NK Varteksa da igra na Varteksovom stadionu u Zagrebačkoj ulici, dobija i svoj nastavak.

Nakon što je gradonačelnik Čehok rekao da je korištenje gradskih sportskih objekata u domeni Zajednice športskih udruga grada Varaždina, oglasila se i Zajednica, odnosno njezin predsjednik Alen Runac, i objasnio da su (jednoglasno) donijeli odluku da se NK Varteksu ustupi na korištenje, ali samo za potrebe odigravanja utakmica, stadion Slobode

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Runac: NK Varteks igrat će na Slobodi, a NK Varaždin na Varteksu

> OTVORENO White Stonesi Čehoku: 'Uskratili ste korištenje stadiona - građanima'

Oglasili su se i u NK Varteksu, odbijajući ponudu, i naglašavaju da su razočarani ovakvim raspletom situacije, tim više što su imali potpisani (važeći do jučer) ugovor sa Zajednicom športskih udruga Varaždin. Stigla im je naime obavijest da je Ugovor poništen.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

'Nastavno na nedavne događaje vezane uz odnos između Nk Varteks, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina i grada Varaždina;

1) Nogometni klub Varteks neće prihvatiti odluku Zajednice sportskih udruga kao gotov čin, zbog niza nepravilnosti i sumnje u poštene namjere Izvršnog odbora ZŠUGV. Naime, prije nepunih mjesec dana Nk Varteks dobio je ugovor od ZŠUGV o korištenju stadiona Varteks za odigravanje utakmica (u prilogu), čime je stekao pravo sudjelovanja u 3.HNL . Jučer je IO ZŠUGV jednostrano raskinuo navedeni ugovor o korištenju stadiona bez suglasnosti NK Varteks Varaždin, te bez ikakvih konzultacija po tom pitanju.
Nogometni klub Varteks uputio je pravnim službama na provjeru pravovaljanost navedenog raskida ugovora, smatrajući da je raskid ugovora nepravovaljan i nelegalan.

Zanimljivo je pritom spomenuti da je potpisnik navedenog raskida ugovora tajnik ZŠUGV g. Patrik Koščak istovremeno član Nadzornog odbora Nk Varaždin Varaždin, te navedeno također baca sumnju u moralnu ispravnost raskida ugovora

2) Nogometni klub Varteks sa posebnim zgražanjem reagira na objavu predsjednika ZŠUGV pri kojoj tvrdi da će gore navedenom odlukom „osigurati najbolje uvjete za rad kluba“, čime se jasno daje do znanja da članovi IO ZŠUGV ne znaju u kojim uvjetima rade njihove članice niti ih je za to briga. Da su imalo informirani (ili da to žele biti) i najpovršnijom analizom došli bi do saznanja da kapaciteti igrališta koje koristi Nk Varteks (jedno igralište u Jalkovcu) već dugo vremena ne zadovoljavaju niti minimalne standarde za rad kluba koji okuplja više od 180 djece (od sanitarnih, sigurnosnih, a jedan vrlo loš travnjak ne može izdržati svakodnevne aktivnosti tolikog broja igrača).

3) Vrlo neobjektivnima smatramo izjave čelnika ZŠUGV da stadion Varteksa nema kapaciteta za rad dva kluba, pa ovdje šaljemo na uvid građanstvu prijedlog korištenja stadiona Varteks od strane Nogometnog kluba Varteks koji smo adresirali na ZŠUGV (od ukupnog broja raspoloživih termina treninga NK Varteks predlaže da se njemu dodjeli manje od 20% kapaciteta):0

Pročitajte i prijedlog suradnje upućen ZŠUGV;

Nadamo se da je iz priloženog jasno da NK Varteks prije svega želi uspješnu i obostrano korektnu suradnju svih korisnika stadiona, te kompromisno predlaže da koristi i manji broj raspoloživih termina, a sve u svrhu pronalaska zajedničkog jezika sa ZŠUGV i Nogometnim klubom Varaždin.

4) Kao argument mogućoj uspješnoj suradnji više korisnika stadiona Varteks, navodimo primjere drugih nama bliskih gradova, pa tako u Koprivnici već dvadesetak godina gradski stadion uspješno koriste prvoligaš Nk Slaven Belupo i trećeligaš Nk Koprivnica u kud i kamo skromnijim uvjetima nego što je stadion Varteksa. Također, u Čakovcu vrlo uspješno surađuju i dijele gradski stadion Nk Međimurje i NK Škola nogometa Čakovec.

Smatramo da ovi, nama najbliži primjeri, samo još više potvrđuju da je moguće  da Nogometni klub Varteks dobije minimum uvjeta za funkcioniranje i rad škole nogometa te seniorskog sastava na gradskom stadionu Varteks.

Konačno, Nk Varteks u 6 godina svog postojanja uspio je ono što nekima ne uspjeva desetljećima, a to je plasman iz najnižeg ranga Hrvatskog nogometa u 3. Hrvatsku nogometnu ligu Istok. Pri tome, škola nogometa jedna je od najboljih u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, klub okuplja više od 180 djece nogometaša, aktivno radi na promociji kulture bavljenja sportom.
Trenutni rang seniorskog sastava obvezuje klub na još bolje uvjete i veći angažman i smatramo da, nakon što 6 godina klub nije imao apsolutno nikakvu potporu grada i ZŠUGV, konačno zaslužuje minimum dobrih uvjeta za rad djece nogometaša, kao i za rad perjanice kluba, seniorskog sastava u 3.HNL Istok.

Shodno navedenome, nadamo se i želimo vjerovati da je grad Varaždin ipak grad kulture i sporta, da je moguće u kulturnom okruženju voditi razgovore sa odgovornim službama grada (a ne donosit jednostrane odluke na štetu pojedinih udruga, na korist drugih), te da sport, koji počiva na poštenom i teškom radu, te trudu entuzijasta, ljubitelja nogometa i navijača, ima budućnost u našem gradu.'

Stoji u priopćenju NK Varteksa.

Poništeni ugovor između Zajednice športskih udruga grada Varaždina pogledajte ovdje, kao i odluku o raskidu ugovora:
Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!