FOTO KK Petrijanec na utakmicama reprezentacije Hrvatske u Rumunjskoj

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas je počela svoje natjecanje na Europskom prvenstvu u košarci, koje se igra u više zemalja, a čija je završnica u Turskoj.

Svoje utakmice u skupini Hrvatska igra u Rumunjskoj, a u skupini navijača su i neki dečki iz našeg kraja, čiji osebujni stajling i reakcije su i tv kamere često bilježile tijekom utakmice protiv Mađarske, gdje je Hrvatska izborila pobjedu u posljednjem dijelu utakmice.

Radi se o petorici prijatelja, koji su okupljeni oko KK Petrijanec. To je trener Goran Svaty te igrači Damir Matijević, Nenad Klaneček, Marko Škerbić i Tihomir Bengeri. Sa sobom imaju i transparent Petrijanec, na kojem piše i pozdrav Vokaci, što je tradicionalni pozdrav iz KK Petrijanec, prije svake utakmice. Uspjeli su se poslikati i s Janicom Kostelić, a prvi dojmovi iz Cluja su zasad odlični.

Sve je počelo 2013. godine odlaskom na Europsko prvenstvo u Sloveniju. Iduće godine, malo veći organizacijski i financijski izazov bilo je Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, a prije dvije godine nisu propustili niti Euro u Hrvatskoj.

Nisu baš najzadovoljniji igrom Hrvatske u prvoj utakmici, ali nadaju se da će se stvari popraviti u sljedećim utakmicama, a tek Španjolska će biti pravi test.

Rumunjska im je tako četvrto veliko natjecanje, a ostaju na cijelom prvom dijelu tijekom utakmica u skupini. No, ako se stvari dobro odigraju, a poznavajući njihov avanturistički duh, i ljubav prema košarci, nije isključeno da ih ne vidimo i u kasnijim fazama, na nekoj od utakmica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije