Vijesti / Sport

Veldin Karić: U karijeri najviše pamtim pobjede nad Dinamom i Aston Villom

Veldin Karić: U karijeri najviše pamtim pobjede nad Dinamom i Aston Villom

U Varaždin je stigao prije 20 godina, i od onda Veldin Karić manje-više ima stalnu adresu u 'gradu baroka', koji je tih godina bio i grad nogometa, grad Varteksa. A praktički na nogometnom vrhuncu, u NK Varteksu briljirao je Veldin Karić, 'karinjo', svojim driblinzima, golovima, potezima, izluđivao je protivničke obrane, a u trans bacao navijače Varteksa.U Varteksu je boravio od 1997 do 2004. godine, kada prelazi u Dinamo, a igrao je ranije i za Torino, uz još mnoge klubove. Danas je Veldin član Dinama iz Apatije, a kao član Drave iz Kuršanca osvojio je naslov najboljeg strijelca. Priču donose 24sata.

- Ono kad odigraš polusezonu i budeš najbolji strijelac lige!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječi su to legende HNL-a, jednog od najprepoznatljivijih igrača u povijesti hrvatskog nogometa uopće, velikog Veldina Karića. Bivši nogometaš tada moćnog VarteksaTorinaDinama i brojnih drugih klubova, a danas 43-godišnjak koji i dalje uživa u nogometu i prošle je sezone dominirao nogometnim travnjacima. Istina, ne više na najvišem nogometnom nivou, no kao da je to bitno, Veldin je jedan od rijetkih koji na svom primjeru jasno pokazuje da je nogomet za njega puno više od posla.

I doista, odigrao je samo jesenski dio u 3. međimurskoj ligi, zabio 26 golova za NK Dravu Kuršanec i tako ostao nedostižan za sve ostale u ligi. Uz to, njegov sada već bivši klub osvojio je naslov i plasirao se u drugu ligu. Između ostaloga, zahvaljujući i njemu.

A kao nagrada za legendarnog Karića jučer je stigao i trofej za najboljeg strijelca lige. Posebno se pamti utakmica iz rujna prošle godine kada je Bratstvu zabio četiri gola u pobjedi 5-2.

 

foto: Veldin Karić/Facebook

- Igram dvaput tjedno, nedjeljom za Dravu, a četvrtkom za veterane zagrebačkog Dinama. Baš uživam- rekao je tada Karić.

Veldin je u HNL-u zabio 75 golova i 11. je strijelac u povijesti Prve HNL. Iza njega su ostali igrači poput Eduarda, Krpana, Vlaovića...

- Ako moram, izdvojio bih dvije utakmice u HNL-u. Kao igrač Varteksa, dočekali smo Dinamo. Bilo je to 1999. Slavili smo postavljanje reflektora, stadion u Varaždinu bio je pun. Pobijedili smo 2-0, a ja sam zabio drugi gol. Također, izdvojio bih utakmicu Kupa Uefe u Birminghamu, 2001., protiv Aston Ville. Pobijedili smo 3-2, a za Villu su tada igrali Ginola, Gareth Bary, Juan Pablo Angel - priča Karić.

Kako god bilo, veliki Veldin Karić dokaz je da je forma prolazna, a klasa vječna. Veldine, legendo, čestitamo...

Više na 24sata.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!