Vijesti / Sport

ŽRK KOKA U novu sezonu s puno upitnika, ostaje veliki žal za Europom

ŽRK KOKA U novu sezonu s puno upitnika, ostaje veliki žal za Europom

Nakon prošlosezonskog 3. mjesta u prvoj rukometnoj ligi za žene, pred rukometašicama Koke nova je, izazovna sezona, koju dočekuju u prilično različitom igračkom kadru, a sezonu otvaraju ove subote u Dugom Selu.

Predsjednik kluba Neven Maruševec i trener Vladimir Canjuga najavili su novu sezonu. Predsjenik kluba zadovoljan je radom uprave kluba, kao i najboljim prvenstvenim plasmanom unazad nekoliko godina. Međutim, Maruševec smatra kako su igračice svojim napornim radom na terenu, i uprava izvan njega, zaslužili mnogo bolji tretman od gradskih čelnika koji im nisu omogućili put na europsko natjecanje. Navodi i Koka jedan od najstabilnijih sportskih klubova varaždinskog područja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Napravili smo najbolji rezultat posljednjih godina, ostvarili i plasman u Europski kup, ali nismo uspjeli realizirati takmičenje u Europi. Smatram kako je ovo presedan u povijesti sporta grada Varaždina, jer smo razgovarali s gradonačelnikom i nismo dobili financijsku potporu za odlazak - kazao je Maruševec te nastavio.

- Ženski sport kod nas nije prihvaćen kao muški i nadam se kako će se to uspjeti promijeniti. Kroz svoj rad mi ne možemo napraviti više jer za svaki korak dalje trebamo podršku grada. – rekao je predsjednik ŽRK Koke.

Trener 'Kokica' našao se pred novim izazovom jer su klub napustile četiri igračice iz prvih devet, a muče ga i neke ozljede. Klub sn napustile Dragišić koja je bila najbolji strijelac prvenstva, Čović lijevo krilo, Elena Halili prva igračica obrane i Petra Oštarjaš. Što se tiče ozljeda tu su na 'popisu' Suzana Furjan, Tea Jalušić, Josipa Tomić i Ana Vrabec. Tako će Canjuga u novoj sezoni trebati pomoć od mladih nada varaždinskog rukometa.

- Hoće li to biti pomoć Lane Bartolić, koja tek mora sazrijeti, od Ane Vrabec koja se jučer nespretno povrijedila na treningu, a bila je jedna od najboljih igračica treće lige, zatim doprinos Magdalena Davidović na lijevom krilu. Nevjerojatnu utakmicu na pripremama odigrala je i Lea Balajić koja ide studirati i tako dalje. No, sve one su neiskusne i pitanje je hoćemo li uspjeti afirmirati te mlade cure i ostati u vrhu tablice ili ćemo po cijenu žive glave svih igračica tjerali rezultat i probali dostići to treće mjesto, vidjet ćemo – kazao je Vladimir Canjuga.

Pred 'Kokicama' je tako jedna nepredvidiva sezona iz koje može isplivati mnogo dobroga ili pak samo produžiti kaljenje mladih rukometašica za još jednu godinu. Svoju je ambiciju trener Canjuga već prenio na momčad Koke, a prvi pravi ispit slijedi im ovaj vikend.

U prvom kolu je na rasporedu gostovanje u Dugo Selo. Tamo ih čeka istoimeni domaćin, a utakmica je na rasporedu u subotu, 16. rujna.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!