SPORTSKI PLES Dvjestotinjak natjecatelja 7. listopada na spektaklu u Varaždinu

Tradicionalni sportsko plesni spektakl kao najveći varaždinski plesni događaj u godini sve je bliže, održat će se iduće subote, 7. listopada s početkom u 19 sati, u kultnoj varaždinskoj dvorani Graberje.

Ovogodišnji Trofej Grada Varaždina, kao i posljednjih godina, zajednički organiziraju dva varaždinska kluba – Plesni klub Takt i Sportski plesni klub Valcer – te Hrvatski sportski plesni savez, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina.

I ove će godine turnir imati svoje bogatstvo, kako kvantitativno (očekuje se preko 200 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja, prije svega Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine), tako i kvalitativno, s aspekta poznatih imena hrvatske i regionalne sportske plesne scene. Natjecanje će se odvijati u tri starosne kategorije – djeca, mladež, odrasli – a uživat će se u prezentaciji najboljih plesnih parova u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Nakon kvalifikacijskih natjecanja koja će se toga dana, 7. listopada, odvijati još od prijepodnevnih sati, vrhunac večeri bit će program s početkom u 19 sati. Tad će se, nakon ceremonije svečanog otvorenja (defilea svih parova i pozdravnih govora organizatora i gostiju), održati finalna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana, kao i show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt te ostalih gostiju.

Plesni klub Takt iz Varaždina u službenom dijelu natjecanja predstavljat će tri plesna para. U kategoriji smladeži natjecat će se Dominik Biškup i Paula Čavlek, u kategoriji starije mladeži Marko Srpak i Lara Šmic, a u kategoriji seniora Mateo Mudri i Ivana Matić. U show programu nastupit će članovi naprednih plesnih radionica Plesnog kluba Takt koreografijom iz swing plesova, kojima će publiku vratiti u prošlo stoljeće, u plesno razdoblje od 1920. do 1950. godine.

U ostalim točkama vidjet će se interpretacije i koreografije iz cha-cha-cha i salse kojima će plesači pokušati dočarati pravu kubansku atmosferu. Voditelj sportskih i rekreativnih programa u Plesnom klubu Takt je Igor Šalamun, licencirani učitelj sportskog i rekreativnog plesa sa 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih.

Članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina pod vodstvom sestara Emine Mušanović i Adriane Mušanović, proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova, višestrukih državnih prvakinja i viceprvakinja te sudionika mnogobrojnih svjetskih i europskih prvenstava prezentirat će svoje plesno umijeće kroz show program sa plesovima freestyle dance i hip hop-a.

Želja Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina je da promovira ples, kao način međusobne komunikacije između različitih spolova, kultura, naroda, a uz to želi istaknuti i značajnu ulogu plesa kao dijela kulturne baštine.

Sportski plesni klub Valcer iz Varaždina će na natjecanju predstaviti pet plesnih parova. U kategoriji osnovaca nastupit će Leonardo Barulek i Lana Režek, Dario Golubar i Vida Jurak, Roko Kočet i Leona Šanjek, Eugen Sekovanić i Kiara Habunek dok će se u kategoriji mladeži natjecati par Lovro Kučar – Lorena Šanjek.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske i inozemstva garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 40 kuna uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije