Vijesti / Sport

FOTO Čakovec dobio boksački klub, na otvorenju i Stjepan Božić

FOTO Čakovec dobio boksački klub, na otvorenju i Stjepan Božić

Poznati čakovečki boksač Vanja Kostel u subotu, 7. listopada otvorio je boksački klub i dvoranu za funkcionalni trening na 900 kvadrata. Boksački klub Čakovec djelovat će na adresi Zagrebačka ulica 87 u Čakovcu (bivši Trgohit).

- Novoosnovanom klubu je glavni cilj obuhvatiti prvenstveno aktivnosti u području boksa, ali i ostale sportske aktivnosti za sve dobne skupine. Ključno je i promicanje sporta na području Međimurske, a i ostalih županija - reako je Kostel.

Očekuju nas funkcionalni treninzi, treninzi boksa, rekreacija boksa kao i boksačke radionice za najmlađe. U sklopu boksačkog kluba Vanja otvara školu boksa za klince od 7. godine. Održavat će se boksačke radionice kako za roditelje tako i za njihove klince.

- Boks nije nasilan sport već naprotiv odličan za djecu koja imaju manjak samopouzdanja, ali osobito za one koji visoko 'lete' i kojima fali poštovanja i poniznosti. Bavljenje boksom te izgrađuje kao čovjeka bilo da se baviš rekreacijski ili natjecateljski iako manje vise svi žele s vremenom ući u ring - priča Vanja Kostel, predsjednik kluba koji je kao boksač iza sebe ima 128 mečeva u karijeri, a nastupao je za BK Čakovec, BK Varaždin, BK Maribor i BK Kralj Tomislav Zagreb.

1996. i 1999. godine bio je viceprvak Hrvatske, nastupao je i za reprezentaciju te je na jednom od najjačih turnira u Europi (Debrecen) osvojio brončanu medalju. 

Zanimljivo je da je boks bio tri godine atraktivan u Prelogu gdje su stasali prvi natjecatelji - Davor Novak i Ivan Gudlin. Kristina Gudlin i Lidija Negovec pak su prve žene u povijesti Međimurja koje su nastupile na službenom državnom prvenstvu ove godine u Koprivnici gdje su obje osvojile broncu u svojim prvim nastupima.

Na subotnjem otvorenju uz brojne goste i prijatelje bili su Matija Posavec, međimurski i Radimir Čačić, varaždinski župan te Slovenac Igor Rašić. Podršku čakovečkom kluba došao je dati i bivši svjetski prvak u boksu Stjepan Božić.

- Dođite, posavjetujte se o načinima i vrstama treninga i trenirajte po svojem guštu! - poručuje Vanja Kostel. Spomenimo da je dopredsjednik kluba Ivica Baksa.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!