Vijesti / Sport

Dalić emotivan: Nisam ničiji čovjek, ponosni sam Livnjak, Varaždinac i Hrvat

Dalić emotivan: Nisam ničiji čovjek, ponosni sam Livnjak, Varaždinac i Hrvat

Zlatko Dalić sinoć je uspio! Na najbolji mogući način debitirao je na klupi Hrvatske, a ovih dana je jedna od najspominjanijih osoba u Hrvatskoj. Dao je do znanja koliki je pritisak imao, i demantirao pojedine napise u medijima, koji su povezivali činjenicu da ga je na klupi Al Aina naslijedio Zoran Mamić, s činjenicom da je postao izbornik reprezentacije.

- Nisam ničiji čovjek, nego sam ponosni Livnjak, ponosni Varaždinac i ponosni Hrvat i sam se borim za sve. Sreća prati hrabre. Hvala dragom Bogu, hvala mojoj obitelji na podršci, a što se komentara u Hrvatskoj tiče, rekao sam svojim igračima da ostanu džentlmeni pa ću tako i ja ostati - kazao je Dalić nakon utakmice te objasnio zašto je prihvatio poziv.

- Poziv sam prihvatio jer bih za Hrvatsku došao i pješice te sam odradio posao. Prije sedam godina sam napustio Hrvatsku, spakirao kofere i bez ičije pomoći i bilo kakvih menadžera i agencija napravio svoju karijeru, u svijetu gdje je jako teško krenuti od nule. Preko dva najveća azijska kluba i finala tamošnje Lige prvaka došao sam do hrvatske reprezentacije i nemam se što opravdavati kazao je izbornik Dalić.

> ZLATKO DALIĆ Od Varteksa do reprezentacije: Varteks i Varaždin dali su mi sve

A što dalje, zasad ne razmišlja o tome.

- Sada mi je želja odmoriti se, naspavati se, vidjeti obitelj, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Nisam pitao ni za kakve uvjete, razmišljao sam samo o ovoj utakmici s kojom sam mogao sve izgubiti. Neću se vraćati u prošlost, ali ću zahvaliti bivšem izborniku Čačiću i njegovom stožeru na poslu koji su odrađivali u cijelim kvalifikacijama. Moja je bila samo završna točka, premda Hrvatska po svojoj kvaliteti nije zaslužila odlučivati tek u zadnjoj utakmici. Ako sam barem malo pomogao, sretan sam - izjavio je izbornik, koji je pokazao hrabrost i ideju u ovoj utakmici, a očito je i dobro psihološki pripremio ekipu.

Hrvatska će u dodatne kvalifikacije, protivnika će saznati idući tjedan, a bit će u njima i nositelj, pa će izbjeći Portugal (ili Švicarsku), Italiju i Dansku

Hoće li je tamo voditi Zlatko Dalić, zasad nije potvrđeno, no dojma smo da je ovom utakmicom pridobio mnoge adute.

- Nije nam bilo lako prije utakmice. Trebalo je to sve napraviti u noći, nije se spavalo tri dana. Stresa je bilo dovoljno. Šok-terapija je uspjela. Isti su to igrači, ali nešto je trebalo promijeniti. No nismo ništa napravili. Drugi smo u grupi, žalimo za dva boda protiv Finske, ali to je nogomet - rekao je predsjednik Saveza.
 
Na pitanje o ostanku Zlatka Dalića na klupi Hrvatske, Šuker je rekao.

- Imat ćemo Izvršni odbor pa ćemo o tome razgovarati - navodi Index.hr

O svemu tome, Dalić zasad ne razmišlja.

- Idem se dobro odmoriti prvo, sutra idem u Split, pratit moj Varaždin, pa u posjet roditeljima u Livno. Kada sve ovo vidim, pitam se što to meni treba - istaknuo je Dalić.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!