Vijesti / Sport

Odlični rezultati varaždinskih gimnastičarki na turnirima u Zadru i Udinama

Odlični rezultati varaždinskih gimnastičarki na turnirima u Zadru i Udinama

Nakon kratke ljetne stanke i uvježbavanja programa, ritmičarke Gimnastičkog kluba 'Vindija' sudjelovale su na dva međunarodna turnira, Sirena kupu 2017 u Zadru i Torneo Internatzionale Citta di Udine, od kojih je onaj u Udinama tradicionalno rezrviran za one ponajbolje u ovom dijelu Evrope.

Na oba natjecanja sudjelovalo je šest Vindijinih ritmičarki, i to Tamara Artić, Leona Pretković, Lara Domislović, Elena Košćak, Sara Crnčec i Paulina Tomašković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sirena kup

Na ovogodišnjem izdanju Sirena kupa nastupilo je ukupno oko 200 ritmičarki iz 7 zemalja: Češke, Mađarske, Nizozemske, Norveške, Slovenije, Slovačke i Hrvatske.

U B programu Leona Pretković u kategoriji 2004. godišta i Sara Crnčec u kategoriji 2006. godišta bile su uvjerljivo najbolje. Drugi dan turnira u A programu Paulina Tomašković u kategoriji MINI osvojila je 2. mjesto, Lara Domislović u kategoriji 2006. godišta osvojila je 3. mjesto, a Elena Košćak bila je 4. u istoj kategoriji.

U najbrojnijoj kategoriji juniorki među čak 20 natjecateljki najbolja je bila Tamara Artić koja je osvojila 1. mjesto ispred svoje reprezentativne kolegice Sunčice Lozić iz GK Aura i Čehinje Veronike Wunschove.

Torneo Internatzionale Citta di Udine

U Udinama u trodevnom maratonu u petak i subotu održane su Radionice za trenere ritmičke gimnastike sa evropskom prvakinjom Aleksandrom Soldatovom iz Rusije i viceprvakinjom Evrope Linom Ashram iz Izraela i njihovim trenericama, a nakon toga je u subotu poslijepodne i nedjelju uslijedilo i natjecanje na kojem je nastupio cijeli niz mlađih natjecateljki, vježbačica svjetski poznatih trenera iz čak 14 zemalja.

Vindijke su uspijele izboriti nekoliko medalja i ostvariti nekoliko vrlo dobrih nastupa iako je cilj ovog natjecanja bio isprobati nove vježbe za predstojeće Prvenstvo Hrvatske za A program i za jače međunarodne klubske i FIG turnire na kojima će Vindijke nastupiti do kraja godine.

U B programu najbolja od Vindijki je bila Leona Pretković u kategoriji 2004. godišta koja je osvojila 3. mjesta u višeboju i s obručem, a najbolje je odradila vijaču te je osvojila 1. mjesto.

Sara Crnčec u kategoriji 2006. godišta osvojila je 9.mjesto u višeboju, 4. mjesto s obručem i 6. mjesto s loptom.

Naša najmlađa natjecateljka, Paulina Tomašković u kategoriji 2008. i 2009. godišta osvojila je 6. mjesto u višeboju, 2. je bila u vježbi bez rekvizita, a u svojem prvom nastupu s obručem, bila je četvrta.

Drugi dan natjecanja bio je rezerviran za A program. Obzirom na juniorsko Evropsko prvenstvo koje će se održati iduće godine kategorije juniorki, posebno 2004. godišta u kojoj je nastupila Tamara Artić bila je najbrojnija i najjača.

Sudjelovalo je 10 ritmičarki iz 6 zemalja, Izraela, Italije (3 kluba), Njemačke, Poljske, Slovenije i Hrvatske i to kandidatkinje za Reprezentacije svojih zemalja za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Iako je prvi puta nastupala s novom trakom i taj nastup nije bio uspješan, Tamara je osvojila vrlo dobro 2. mjesto s obručem no na traci je podjelila 4. i 5. mjesto što je rezultiralo i 4. mjestom u višeboju.

U kategoriji 2006. godišta Lara Domislović osvojila je 8. mjesto, a Elena Košćak 10. mjesto u višeboju. Lara je bila bolja 4. s čunjevima, a Elena je bila bolja, 5. s loptom.

Za Artić, Domislović i Košćak predstoji još tjedan dana priprema za najvažniji nastup u ovom dijelu sezone, Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Osijeku.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci