Vijesti / Sport

Rukometaši Vidovca na domaćem parketu pobijedili vodeći KTC

Rukometaši Vidovca na domaćem parketu pobijedili vodeći KTC

Rukometaši Vidovca stigli su do druge uzastopne pobjede u 1. HRL Sjever, i to pobjedivši na domaćem parketu KTC vodeću ekipu prvenstva, u odličnoj utakmici.

Bila je to odlična utakmica svih 60 minuta, vrlo uzbudljiva, u odličnom ritmu, a gosti su vodili na samom početku, povevši s 3:1, no domaćin s tri uzastopna gola preuzima vodstvo, i do poluvremena gledamo 'klackanje' prednosti od jednog gola, s jedne na drugu stranu, uz čak 12 remija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U gostujućoj ekipi se ozlijedio 'srednjak' Mršić, u prvom poluvremenu, pa je dirigentsku palicu preuzeo Miklečić, i to vrlo solidno. Na drugoj strani je pokušao zaigrati Filip Goričanec, sa slomljenim prstom, no nije išlo. No, u redove Vidovca vratio se kapetan Melnjak, na poziciju desnog vanjskog, što je bilo od velike važnosti.

Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 16:16, a u nastavak Vidovec kreće serijom 4:1, i prednost diže, prvi puta na tri gola prednosti.

Na obje strane je bilo mnogo sedmeraca, od kojih su neki podizali i tenzije ne klupi gostiju. Ipak, Dobovičnik na jednoj (8/8) i Vučelić (7/7) na drugoj strani, bili su savršeni s linije sedam metara.

Gosti iz Križevaca ipak stižu do poravnanja 26:26, u 48. minuti. Ipak, vidovečki rukometaši ponovno rade seriju 4:1 i osam minuta prije kraja, utakmica ponovno vode s tri gola, za oduševljenje u dvorani.

Gosti se ne predaju, igraju brzo i poletno, pokazali su da su s razlogom na vrhu tablice, te se vraćaju na gol prednosti, a u posljednju minutu ulazi se rezultatom 32:31, kada je i riješeno pitanje pobjednika.

S krila 'skače' Marković, a raspoloženi Varšić brani njegov šut, otvara se kontra u kojoj Težak zabija za 33:31. Poslednji napad gosti ne koriste, a Jeftić u kontri potvrđuje za 34:31.

- Vrlo teška utakmica, no potvrdili smo da će naša vidovečka 'tvrđava' biti teško osvojiva, i drago mi je da je publika vidjela odličnu utakmicu. Mi imamo problema ove sezone s ozljedama, pa nam je fond igrača sužen, ali pokazali smo da možemo. Idemo pokušati sada i na gostujućem terenu ostvariti pozitivan rezultat – istaknuo je trener Igor Senečić.

Prvi strijelac je dio Dobovičnik s 11 golova, od čega osam s linije sedam metara, a od vanjskih igrača su po tri pogoka postigli Trojko i Štefičar, dok je Melnjak zabio dva. Odličan je bio i Tomislav Hirš, na lijevom krilu, s četiri gola, još jedan novopridošli igrač, koji će, uz Trojka sigurno biti značajno pojačanje za Vidovec.

A jedan od najikusnijih u redovima Vidovca Zoran Jeftić je nakon deset golova na gostovanju, u ovu utakmicu ugradio šest golova.

- Raduje ova pobjeda, naravno. Forma nam se polako podiže, dosta je novih igrača sada smo se svi priviknuli jedni na druge, oni prilagodili našem stilu igre, što se vidi na parketu. Ova pobjeda nam je podstrek i za dalje, idemo i u Ivanić Gradu pokušati nastaviti ovaj niz – kazao je Zoran Jeftić, kružni napadač Vidovca.

Vidovec – KTC Križevci 34:31 (16:16)

Vidovec, dvorana Osnovne škole. Gledatelja: 400. Suci: Hinjadi i Zečević (oba Zagreb)

Vidovec – Dobovičnik 11 (8), Zrinski, Trojko 3, M. Melnjak 2, Štefičar 3, Varšić, Kokijer, Goričanec, Matučec, Težak 3, Hirš 4, Pajić, Jeftić 6, Hajsok 2. Trener: Igor Senečić.

KTC Križevci – Ševo 1, Marković 4, Predojević 1, Žganjer 2, Babić 6, Harča, Kemenović, Vučelić 12 (7), Mušlek, Miklečić 1, Hančić, Pehar 2, Kamenar, Mršić 2. Trener: Dragutin Miklečić. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci