KUP Glavica: ‘Cibalia je favorit samo na papiru, idemo po pobjedu’

Sutra u 18 sati, varaždinski će nogometaši u sklopu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa ugostiti vinkovačku Cibaliju. ‘Nebeskoplavi’ su kao ekipa iz ranga više favoriti, ali u Kupu i jednoj utakmici sve je moguće. Trener gostiju Mladen Bartolović najavio je kako mu je svaka utakmica bitna te kako je nakon pet utakmica bez pobjede vrijeme za stavljanje točke na crnu seriju.

– Nama je svaka utakmica važna. U Varaždin idemo po prolazak dalje. Iako ne treba dodatno objašnjavati kako je prvenstvo važnije od Kupa. – rekao je trener Vinkovčana za Sportske novosti

Varaždinski strateg Mario Kovačević složit će se kako je prvenstvo važnije, ali pobjeda u Kupu nikako ne bi bila na odmet. To bi značilo dodatan umor na ionako već umorne igrače, ali i dolazak još jednog prvoligaša u Varaždin te barem još jedan mali povratak daška prvoligaškog nogometa na stadion u Zagrebačkoj 94.

KUP Kovačević: ‘Umor se osjeća, ali motivacije za Cibaliju ne nedostaje’

Dejan Glavica je svojevremeno bio član vinkovačke Cibalije, a danas je velika uzdanica Varaždina. Glavica je zadovoljan atmosferom u svlačionici i ističe kako igrači od fokusa na utakmicu, ne stignu razmišljati o umoru.

– Svi željno iščekujemo sutrašnju utakmicu. Spremni smo dati sve od sebe, a o umoru ne želimo razmišljati. Cibalia jest favorit na papiru, ali mi smo domaćini i imamo se pravo nadati najboljem – rekao je brzanac u redovima varaždinskog drugoligaša

Istaknuo je Dejan kako je dolaskom Bartolovića u Vinkovce, igra ‘Nebeskoplavih’ podignuta na višu razinu. Za trenera Cibalije imao samo riječi hvale.

– Kad sam bio član Cibalije ostvarili smo jedini cilj, a to je bio ostanak u ligi. Mnogo toga se promijenilo otkad sam otišao, ali financijska situacija je još uvijek loša jer i prema meni još postoje dugovanja. Ipak, trener Bartolović ima smisla za igru, daje igračima više slobode koju zaslužuju. Iza njih je mnogo izgubljenih utakmica te će na ovoj utakmici tražiti dizanje samopouzdanja za nastavak sezone. – bio je jasan Glavica

Dejan je u dresu Cibalije u 15 ligaških utakmica postigao 4 pogotka i svjestan je slabosti vinkovačke momčadi. Ističe kako se mnogo toga u Cibaliji promijenilo pa ne želi tražiti slabosti u protivničkim redovima, već dobrom igrom i kroćenjem na teren s pozitivnom sportskom drskosti tražiti plasman u osminu finala Kupa.

– Nitko u svlačionici ne drži Cibaliju za favorita, iako na papiru to drukčije izgleda. Jedino mjerilo bit će teren i akteri koji će istrčati. Nadam se da će se ovaj put sportska sreća okrenuti na našu stranu – zaključio je Glavica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije