NOGOMET U borbi za vrh ŽNK Lepoglava svladala zagrebački Dinamo

Peto kolo 2. hrvatske nogometne lige za žene, skupine Sjever, obilježio je derbi susret vodećih ekipa lige i pretendenata za naslov prvaka – ŽNK Lepoglave i ŽNK Dinamo Zagreb. Utakmica je odigrana u Lepoglavi, a u njoj su domaće nogometašice Lepoglave nadigrale gošće iz Zagreba te ih golovima Valentine Miškec i Martine Krog pobijedile s 2:0, piše Lepoglava.Net.

Nogometašice Dinama u Lepoglavu su stigle sa samo jednim ciljem – osvojiti sva tri boda i napraviti značajan korak prema osvajanju naslova prvaka, a time na kraju sezone, s obzirom na kvalitetu ovih dviju ekipa u odnosu na ostatak lige, i plasman u 1. hrvatsku nogometnu ligu za žene.

Od samog početka utakmice s klupe Zagrepčanki vršen je pritisak na suca koji mu nije podlegao pa su obje ekipe imale korektno suđenje. Nogometašice Lepoglave od prve su minute zaigrale čvrsto na dozvolivši gošćama da opasnije ugroze gol na kojem je tijekom utakmice, u nekoliko opasnih situacija, odlično reagirala Stella Gotal, koja je prošle sezone branila boje upravo zagrebačkog kluba.

Igrala se ravnopravna utakmica, a prvu izglednu šansu imale su domaće igračice, točnije Martina Krog, no odličnom reakcijom vodstvo Lepoglave spriječila je gostujuća vratarka.

No, u 39. minuti nije uspjela zaustaviti Valentinu Miškec koja se sjurila u šesnaesterac gošći i zabila za vodstvo Lepoglave. S rezultatom 1:0 za Lepoglavu otišlo se na odmor.

Nogometašice Lepoglave drugo su poluvrijeme otvorile na najbolji mogući način – novim pogotkom. Martina Krog odlično se u 47. minuti snašla na otprilike 18 metara od gola gošći, prihvatila je dobivenu loptu i okružena s nekoliko gostujućih igračica, koje je nisu uspjele zaustaviti, spremila je u gol pored nemoćne gostujuće vratarke. Bilo je to 2:0 za Lepoglavu.

Pokušale su gošće smanjiti rezultat, ali ih je u tim pokušajima spriječila čvrsta domaća obrana ‘namjestivši’ im uspješno u nekoliko navrata zaleđe.

Sredinom drugog poluvremena Lepoglava je mogla i povisiti rezultata na 3:0. U kaznenom je prostoru srušena odlična Valentina Kupčić. Sudac je bez oklijevanja pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je izvela sama Kupčić, no gostujuća vratarka odlično reagira i brani udarac s jedanaest metara te još jedan pokušaj Kupčić nakon odbijene lopte.

Nogometašice Lepoglave do kraja su sačuvale svoj gol, unatoč problemima s grčevima i ozljedama koji su se pojavili u zadnjem periodu utakmice. Domaći trener Siniša Matuza nije imao velike mogućnosti izmjena s obzirom na to da je na klupi za rezerve imao tek jednu igračicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije