Vijesti / Sport

REPKA Izbornik Dalić: 'Prođemo li Grčku, sve će se drugo lako riješiti'

REPKA Izbornik Dalić: 'Prođemo li Grčku, sve će se drugo lako riješiti'

Vatreni u četvrtak dočekuju Grčku u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a izbornik Zlatko Dalić potvrdio je kako očekuje da svi reprezentativci dođu na okupljanje u dobrom zdravstvenom stanju. Tek Milan Badelj mora na dodatni pregled nakon vikenda i moguće je da Dalić na njega neće moći računati, no prvo će se pričekati precizna dijagnoza.

Grci će pak biti bez najboljeg braniča Manolasa, koji je od Fife dobio jednu utakmicu zabrane nastupa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zamijenit će ga također čvrsti, odgovorni i agresivni Papadopoulos iz HSV-a. Imaju oni svojih problema, dosta im igrača nije igralo za vikend i nisu baš u formi, ali ovo su kvalifikacije te nema nikakvih izgovora. U Zagrebu će se braniti, pokušati ne primiti pogodak, a prema naprijed će pokušavati dugom loptom, protunapadom i kroz prekide. Moramo biti oprezni, njihov stil igre je težak i opasan za suparnika. Pokušat ćemo ne prihvatiti njihova izležavanja na terenu i svađe. Moramo ostati mirni i koncentrirani, strpljivi i pametni, bez jurnjave i nervoze, i pokušavati ponajviše preko bokova. Teško primaju pogodak, teško ga zabijaju, a mi ne smijemo pasti pod pritisak ili upasti u nikakvu euforiju - rekao je izbornik.

Oporavljenom Marcelu Brozoviću aktiviran je pretpoziv te će pridružiti reprezentaciji.

- Brozović nam treba, igrao je sada po 15 ili 20 minuta za Inter. Nije u punoj formi, ali bit će nam od koristi, pogotovo ne bude li Badelja u kombinacijama. Badelj bi nam bio itekako potreban, posebno da pazi na Fortounisa. No, nemam dvojbi oko sastava, imam sve u glavi, a promjene može izazvati tek neka ozljeda. Vidjet ćemo kroz treninge kako eventualno zamijeniti Badelja bude li potrebe - pojasnio je Dalić.

- Pokazat ću igračima što će Grci pokušavati da nam unesu nervozu, da znamo zadržati svoj mir. Potom ćemo na treninzima uvježbavati modele igre. Nemamo mnogo vremena, no bit će prilike za analizu i vježbu za rješenja preko bokova. Nije nam ni potrebno mnogo treninga, igrači su u punom sezonskom pogonu, no potrebno će biti mnogo razgovora - kaže izbornik.

Hoće li kiša ponovno stvarati probleme na Maksimiru?

- Jasno je da nam ne bi odgovarao natopljeni teren zbog problema s protokom lopte, ali nema opravdanja, nećemo ih tražiti ni u kiši, ni u suncu, ni u izostancima. Mi svoj posao moramo odraditi. Nećemo se zamarati ni pričama o stožeru, jedino nas zanima Grčka. Prođemo li Grčku, sve će se drugo lako riješiti. Mene moj posao veseli. Ne bojim se rada i izazova, radujem se nadolazećim danima i vjerujem u ono što radimo. Cijeli narod želi plasman na Svjetsko prvenstvo, a ja sam spreman na sve što nas čeka - jasan je Dalić.

U pripremi utakmice pomogao je izbornik Belgije, Roberto Martinez.

- Grčka je u tim utakmicama imala dosta sreće, a Belgija je mnogo toga promašila. No, sreća prati hrabre. Najgore je za Belgiju bilo što su pristali na grčku igru, De Bruyne je već u petoj minuti zbog nervoze dobio žuti karton. Njihovu obrambenu snagu i disciplinu potvrđuje i podatak da su u kvalifikacijama izgubili samo kod kuće od Belgije. Igraju obranu s posebnim nabojem, s devetoricom iza lopte, te ne smijemo srljati koliko god nas to frustriralo. I publika mora biti strpljiva, svjesna da nećemo lako do šanse. Opet, naše šanse nisu ništa manje u uzvratu nego u prvoj utakmici. Moramo ići korak po korak - zaključio je strateg Vatrenih.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci