Vijesti / Sport

POJAČANJE Stolnotenisač svjetskog ranga igrat će za varaždinski Starr

POJAČANJE Stolnotenisač svjetskog ranga igrat će za varaždinski Starr

Tan Ruiwu je stigao u Varaždin i trenira s igračima STK Starr. U subotu će nastupiti za STK Starr protiv GSTK Zagreb u 8. kolu HEP Superlige.

Podsjetimo se da je Tan, Kinez s hrvatskom putovnicom osvojio pet europskih medalja za Hrvatsku, a sada će nositi grb grada Varaždina na svojem dresu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tan Ruiwu je hrvatski stolnotenisač kineskog porijekla koji pripada najvišem rangu svjetskih stolnoteniskih igrača. Kao 15-godišnjak osvaja Igre mladih u Moskvi pobjedivši u finalu kasnijeg olimpijskog pobjednika Ryua Seunga Mina. S tadašnjim klubom osvojio je i naslov prvaka Kine, a bio je i juniorski prvak Azije. 2004. godine došao je u Hrvatsku igrati za STK Večernji list i kasnije za STK Dr. Časl.

Kasnije je uzeo hrvatsko državljanstvo i za svoju novu domovinu osvojio je pet medalja. Dva osvojena srebra s EP u Beogradu, iz ekipnog dijela te u parovima, u Lisabonu na EP osvojio je zlato u parovima, u Dnaskoj na EP srebro pojedinačno, te ekipnu broncu za Hrvatsku.

- Dolazim na poziv prijatelja Ronalda Ređepa iz STK Starr s kojim sam zajedno igrao u STK Dr. Časl. Trebao sam igrati i prošle godine, ali zbog poslova u Kini nisam imao vremena. Ne dolazim iz finacijskih razloga već želim pomoći prijatelju i razvijati zajednički stolni tenis u Varaždinu i okolici - naglasio je Tan koji je nastupio i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Tan Ruiwu odrađivat će i dio trenerskog posla, posebno onog koji se odnosi na mlade igrače. Tako da će mladi članovi kluba imati priliku razvijati se uz svjetkog igrača i tako napredovati u Varaždinu bez potrebe odlaska u veće stolnotensike centre.

- Naš je cilj stvoriti uvjete za razvoj mladih igrača u Varaždinu ali i dolazak stranih reprezentacija na sparing i pripreme u Varaždin - podsjetio je Ronald Ređep, predsjednik i igrač STK Starrte dodao kako će sljedeće sezone biti cilj osvajanje hrvatskog prvenstva.

To bi dodatno trebalo privući sponzore, ali i priliku za gospodarsku suradnju Kine i Varaždina. U klubu je ostao i prošlogodišnji prvi reket Zeng Jia, tako da je STK Starr ozbiljno pojačan za sljedeću sezonu i na europskom planu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!