Vijesti / Sport

Počinju prijave za kupnju ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji

Počinju prijave za kupnju ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji

Od utorka 5. prosinca do srijede 31. siječnja 2018. godine otvoren je portal za prijavu i kupnju ulaznica za hrvatske navijače za utakmice FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Način kupnje ulaznica

Za ulaznice se možete prijaviti putem Fifinog portala za ulaznice. Hrvatski navijači imaju pravo na osam posto prodajnog kapaciteta svakog stadiona na kojem igra Hrvatska reprezentacija.

Svaki kupac može popuniti prijavu za sebe i još maksimalno tri osobe. Da bi kupac ušao u kvotu za hrvatske navijače, mora biti državljanin ili stanovnik Republike Hrvatske, a isto pravilo vrijedi i za ostale navijače u prijavi.

U slučaju da sa završetkom procesa prijava (31. siječnja 2018.) potražnja premaši broj ulaznica na koje HNS ima pravo, FIFA će putem ždrijeba (metodom slučajnog odabira) odabrati prijavljene kandidate koji će imati pravo na kupnju ulaznica.

U slučaju da broj prijava bude manji od broja ulaznica, svi prijavljeni imat će pravo na kupnju ulaznica, dok će ostatak ulaznica od toga dana ići u javnu prodaju putem Fife.

Redoslijed prijava za kupnju ulaznica neće imati utjecaj na određivanje prava na kupnju, tako da je svejedno prijavite li se na samom početku, pri sredini ili na samom kraju vremena određenog za prijavu.

Raspored utakmica i cijene ulaznica:

U prvom krugu natjecanja, hrvatska reprezentacija odigrat će tri utakmice:

16. lipnja 2018., 21:00 (LT), Kalinjingrad: Hrvatska - Nigerija

21. lipnja 2018., 21:00 (LT), Nižnji Novgorod: Argentina - Hrvatska

26. lipnja 2018., 21:00 (LT), Rostov na Donu: Island - Hrvatska

Cijene ulaznica za svaku od tri utakmice u skupini:

Kategorija 1: 210 američkih dolara

Kategorija 2: 165 američkih dolara

Kategorija 3: 105 američkih dolara

Kategorija 4 je u prodaji samo ruskim državljanima i nije uključena u kvotu ulaznica za hrvatske navijače.

Cijene ulaznica za naredne faze natjecanja su sljedeće:

Osmina finala: 270 / 204 / 127 američkih dolara

Četvrtfinale: 402 / 281 / 193 američkih dolara

Polufinale: 825 / 528 / 314 američkih dolara

Utakmica za 3. mjesto: 402 / 281 / 193 američkih dolara

Finale: 1210 / 781 / 501 američkih dolara

Hrvatski navijači mogu se prijaviti za bilo koju predviđenu i/ili potencijalnu utakmicu hrvatske reprezentacije. Navedene cijene odnose se i na odrasle osobe i na djecu, neovisno o dobi djeteta.

Uvjetne ulaznice

Ulaznice za eliminacijski dio natjecanja od osmine finala do finala su tzv. 'uvjetne ulaznice", što znači da ako hrvatska reprezentacija ispadne u nekom od krugova natjecanja, kupcima se vraća novac za ulaznice koje su kupili, a koje hrvatska reprezentacija neće igrati.

U slučaju povrata novca, FIFA zadržava iznos od 10 dolara po osobi ili maksimalno 40 dolara po prijavi, za manipulativne troškove.
Način plaćanja i dostava.

Prilikom ispunjavanja prijave za kupnju ulaznica, osim osobnih podataka, kupac je dužan upisati i podatke o kreditnoj kartici s koje će FIFA, u slučaju pozitivnog ishoda ždrijeba, naplatiti ulaznice. Kupac ne mora biti vlasnik kartice.

U cijenu je uključena dostava bez obzira na broj kupljenih ulaznica. FIFA će ulaznice dostavljati tijekom travnja i svibnja 2018. godine.
Osobe s invaliditetom.

Cijene ulaznica za osobe s posebnim potrebama jednake su cijenama ulaznica 3. kategorije. Postoje četiri kategorije ulaznica:

1. Ulaznice za osobe u invalidskim kolicima (ulaznica uključuje besplatnu ulaznicu za osobnog pratitelja).

2. Osobe s ograničenom sposobnošću kretanja, slijepe i slabovidne osobe i druge osobe s invaliditetom (ulaznica uključuje besplatnu ulaznicu za osobnog pratitelja).

3. Osobe s invaliditetom sa psima vodičima ili s drugim potrebama za dodatni prostor (ulaznica uključuje besplatnu ulaznicu za osobnog pratitelja).

4. Za pretile osobe (indeks tjelesne mase veći od 35kg/m2) (ulaznica NE uključuje besplatnu ulaznicu za osobnog pratitelja).

Za sve navedene kategorije potrebno je priložiti odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, a prijave se također rade putem Fifinog portala za ulaznice.

FAN ID

FAN ID ("navijačka iskaznica") je identifikacijski dokument koji će, prema zakonu zemlje domaćina morati imati svaki navijač u Rusiji. Na stadione će se moći ući isključivo s ulaznicom za utakmicu i FAN ID-em, pa je stoga OBVEZA svakog navijača osobno izvaditi taj dokument. Ne zaboravite podsjetiti i svoje goste o ovoj obvezi. Izrada i dostava navijačke iskaznice je besplatna.

Navijači se mogu prijaviti za FAN ID nakon što dobiju potvrdu o kupnji ulaznice, za utakmicu FIFA Svjetskog prvenstva.

Navijačka iskaznica za vrijeme natjecanja omogućuje ulazak i izlazak iz Rusije BEZ VIZE. Osobe s navijačkom ulaznicom moći će ući u Rusiju 10 dana prije natjecanja, a izaći najkasnije do 10 dana nakon finalnog susreta.

Također, navijačka iskaznica moći će se koristiti za besplatni javni gradski prijevoz, kao i za određene međugradske željezničke linije.

Nedopušteno korištenje ulaznica

Zabranjena je preprodaja ulaznica te korištenje ulaznica u komercijalne svrhe (nagradne igre, turistički aranžmani, poklon paketi i dr.)

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!