Vijesti / Sport

RUKOMET Dabrovi preokretom do važne pobjede, slavili i Plinari

RUKOMET Dabrovi preokretom do važne pobjede, slavili i Plinari

U posljednjem jesenskom kolu rukometne Premijer lige mlada momčad Dabrova pokazala je karakter i u jednoj teškoj i napetoj utakmici preokretom odnijela pobjedu nad Umagom rezultatom 25:23 (10:13). U predigri derbija domaćeg prvenstva, rukometaši PPD Zagreba lagano su slavili protiv Vojvodine rezultatom 35:26 (16:14).

Parket varaždinske Arene u predigri derbija domaće lige, zagrijali su Plinari u utakmici regionalne lige protiv ekipe iz Srbije, Vojvodine. Zagrebaši su suvereno vladali utakmicom i na poluvremenu imali +2 (16:14), da bi na kraju utakmice imali velikih +9 (35:26). Najbolji u redovima 'domaćih' bili su Bičanić s 10 te Pavletić i Kontrec s 5 golova, dok je u redovima gostiju najraspucaniji bio Jovanović s 8 pogodaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Druga utakmica bila je ona s pravim domaćinima, GRK Varaždin protiv Umaga. Varaždinski su rukometaši lošije ušli u utakmicu te su u prvom poluvremenu hvatali zaostatak i pokušavali pohvatati konce igre. Na poluvrijeme su gosti otišli s tri pogotka prednosti (10:13). No, u drugom su se poluvremenu na terenu pokazale riječi trenera Čagalja kako će ovi mladi rukometaši sazrijevati uz još mnogo uspona i padova. Imali su svoj veliki uspon te su uspjeli, ne samo stići zaostatak, već i preokrenuti rezultat u svoju korist. U zadnjih deset minuta Dabrovi su prelomili utakmicu i stavili točku na i dobre polusezone mlade ekipe te odnijeli pobjedu rezultatom 25:23.

U redovima Varaždina najraspucaniji je bio Levak s 5 pogodaka, dok su Špruk, Glavaš, Vidaček, Marić i Stojanović upisali po 3 zgoditka. U redovima gostiju istaknuo se Šolić sa 7 pogodaka na kontu, dok je vratar Slavić obranio 11 udaraca Dabrova.

GRK Varaždin – Umag 25:23 (10:13)

GRK Varaždin: Špikić (7) 1, Meštrić (6), Špruk 3, Zobec 2, Novak, Glavaš 3, Kaštelan, Vincek, Hutinec, Vidaček 3, Marić 3, Sklepić, Levak 5, Jurišić, Vrdoljak 2, Stojanović 3.
Umag : Slavić (11), Milinković, Maros 1, Horozović, Maršan, Šolić 7, Matanović 2, Milinković, Beliga 2, Ružić, Gorenec, Koler 2, Sinčić 4, Bura 5.

Na nova rukometna uzbuđenja u Premijer ligi, Dabrovi će pričekati sve do 10. veljače kada idu u goste vodećoj Dubravi-

.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci