Vijesti / Sport

Članovi VSK-a briljirali na posljednjem streličarskom turniru ove godine

Članovi VSK-a briljirali na posljednjem streličarskom turniru ove godine

Posljedni ovogodišnji streličarski turnir, održan u varaždinskoj dvorani TTS, završio je rekordno za 'Varaždinski streličarski klub' (VSK) i streličare trenera Zormana.

Amanda Mlinarić, seniorka složenog luka, oborila je kadetski, juniorski i seniorski državni rekord u finalnom meču tzv. raspucavanja, pobjedivši sa visokih 147 krugova od mogućih 150.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dosadašnji rekord od 145 krugova stajao je upisan još od 2014. godine. Tako je uspjela zlatnoj medalji s turnira dodati još i državni rekord.

Alen Remar je u vrlo jakoj konkurenciji seniora olimpijskog luka uspio stići do trećeg mjesta i bronce, isto kao i nova članica VSK-a Sanja Podobnik, koja je pucala u konkurenciji seniorki olimpijskog luka.

Mladi Matko Dupor stigao je do 4. mjesta u juniorskoj konkurenciji olimpijskog luka, dok je Karlo Meštrić, senior olimpijskog luka ispao u šesnaestini finala.

- Jezgro mlade hrvatske reprezentacije polako se formira upravo kod nas, u Varaždinskom streličarskom klubu. Trener Zorman zadužen je za rad s najboljima i to radi odlično. Kad još našim streličarima pridodamo i mladu Tihanu Kovačić iz SK Navaho iz Jalžabeta koja također trenira s nama, dokazano stvaramo najbolje streličare u državi, pa i šire.  Ova godina nam je rezultatski najuspješnija do sad. Imamo svjetsku i europsku rekorderku, više državnih rekordera i rekorderki, pobjednicu na Europskom prvenstvu, državne prvake i gomilu medalja sa turnira diljem Hrvatske i Europe. Sljedeće godine broj nastupa za reprezentaciju drastično će se povečati, a time i mogućnost osvajanja sve vrednijih medalja, samo treba tako nastaviti s radom - izjavio je predsjednika VSK-a, Tomislav Mlinarić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci