Čuljakova smrt potresla Hrvatsku: ‘Bio je najbolji igrač, trener i prijatelj!’

Vijest o smrti Mate Čuljka (42) brzo se proširila malonogometnim krugovima. Jedan od naših najboljih igrača preminuo je večeras nakon što se srušio na turniru u Varaždinu. Brzo je prevezen u bolnicu, ali nije mu bilo spasa.

> TRAGEDIJA Mate Čuljak srušio se u Graberju, liječnici ga nisu uspjeli spasiti

Vijest o njegovoj smrti šokirala je i sve u Domu sportova, gdje se jučer igralo finale Kutije šibica. Posebno se to odnosi na osvajače, igrače MNK Cvjetno Poliklinike Milojević, koji su s njim bili posebno povezani.

– Ovo je užasna vijest. Svi koji ga poznaju o njemu će govoriti kao o duši od čovjeka. Ne mogu vjerovati da ga nema, sve svoje trofeje bih dao samo da se on izvukao – izjavio je Matija Capar koji je jučer osvojio svoju sedmu ‘Kutiju’.

Od velikog prijatelja oprostio se i Antonio Franja koji je na Facebooku napisao sljedeće.

– Nije fer! Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali mi ne možeš uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja, Bože! Nije fer – objavio je Franja.

Mate Čuljak bio je odličan malonogometaš, a nadimak mu je bio ‘Magija’. Najbolje igračke dane proveo je u Uspinjači i Alumnusu, igrao je u talijanskoj ligi, a bio je i reprezentativac Hrvatske.

On je i jedan od osnivača Futsal Dinama koji je pod njegovim vodstvom izborio plasman u prvu ligu.

– Iznenada i potpuno neočekivano večeras nas je napustila ljudska i igračka veličina, legenda našeg sporta – Mate Čuljak! U ovim teškim trenucima Nacional Zagreb želi uputiti iskrenu sućut obitelji i najbližim prijateljima fantaziste Mate Čuljak! Mate, tvoja vedrina i ljudskost će nam zauvijek ostati u sjećanju! Počivao u miru legendo – piše na Facebook stranici Nacionala.

Futsal Dinamo odigrao je nekoliko sjajnih utakmica protiv Nacionala, kao i protiv Crnice u nižem stupnju natjecanja.

– Uno di noi – piše na stranici MNK Crnice na Facebooku.

– Fantazista, pokaži im gore kak se hakla – dodao je Antonio Franja na svom Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije