Vijesti / Sport

ZIMSKO PRVENSTVO Remetinec izbacio OPG Srpak, Jelena Trade bolji od Iceka

ZIMSKO PRVENSTVO Remetinec izbacio OPG Srpak, Jelena Trade bolji od Iceka

Ostala su još samo četiri natjecateljska dana 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu. Večeras i na Novu godinu na rasporedu je četvrtfinale, u petak (5. siječnja) polufinale, subota (Sveta tri kralja) je dan velikog finala.

Osmina finala još uvijek nije u potpunosti okončana, s obzirom na tragičan događaj koji se dogodio drugog dana osmine – smrt legende ovog sporta Mate Čuljka, zbog koje je turnir momentalno zaustavljen. Jedna je utakmica nadoknađena sinoć, dvije će još večeras, ostat će tek prekinuti dvoboj veterana Bilikuma petkom i Hudek Trgotransa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sinoćnji je program od pet utakmica osmine finala Magma Pan kupa protekao u komornom ozračju. Uz tek jedva čujnu glazbenu podlogu Sinatrinog 'My Way' i poznatog 'You'll never walk alone', uz Matinu fotografiju na zapisničkom stolu, plavi lampaš i minutu šutnje prije svake od pet utakmica, utakmica koje su sve ekipe igrale s crnim florom na nadlaktici. Pridružilo se toj gesti sućuti cvjetnim aranžmanom i Športsko društvo Remetinec, jedan od sudionika sinoćnjeg programa.

Što se pak samog sportskog segmenta tiče, gledali smo pet redom neizvjesnih utakmica. Krapinski ASO Ponos je tek u produžecima uspio slomiti otpor UŠR Višnjice, Majcenić je doveo ASO Ponos u vodstvo već nakon pet minuta, ali je nakon isto toliko vremena Maloić poravnao. Tih 1:1 stajalo je sve do pete minute produžetaka, kad je Renato Rumbak zabio za 2:1, a Krapinčani uspjeli zadržati minimalnu prednost za četvrtfinale.

Veterani Eurotransporta Kostanjevec su za samo 10 minuta došli do lagodnih 3:0 protiv lepoglavskog Cojonesa (Sačer, Liber, Miko), ali su u zadnjih pet minuta Lepoglavčani opasno zaprijetili. Paljak je pet minuta kasnije smanjio, Ficko tri minute prije kraja zabio za 3:2, imao je Cojones šansu i za poravnanje, ostalo je ipak 3:2.

Najugodnije iznenađenje prvoga kruga, Iceki Obiteljski dom Vrbanić iz Kućana, dugo je 'u šahu' držalo i zagrebačke haklere okupljene pod imenom koprivničkog sponzora Jelena Trade. Na poluvremenu je bilo 1:0 za Iceke (Havelka), ali su u nastavku Hučić i Toth uspjeli preokrenuti za 2:1 pobjedu i veliki večerašnji derbi s lanjskim finalistom, Artmetalima Junajted.

Četvrtfinale

U srazu palinovečkog OPG Srpaka i već spomenutog ŠD Remetinca presudio je jedan jedini pogodak, Marina Šinjorija pet minuta prije kraja, za plasman Remetinca među osam. Možda su čak Međimurci bili po šansama i dominaciji bolji takmac, međutim sjajni vratar Hajduk na golu Remetinca 'vadio' je i nemoguće. Vruće je bilo i u zagorskom derbiju na kraju večeri, između Klesarstva Martinčević Q-Servis Benkusa iz Novaka i Prijatelja iz Bednje. Jagić je doveo Prijatelje u vodstvo, Martan do poluvremena izjednačio na 1:1, međutim u nastavku se u junaka pretvorio Dominik Božak, s dva pogotka za 3:1 pobjedu Prijatelja.

Večeras se igraju tri utakmice četvrtfinala i dvije odgođene utakmice osmine finala. Upravo bi seniorski sraz Auto Florijanića i Črešnjeva (oko 21 sat) trebao biti ljepotica večeri, međutim polufinalni ulog kojeg će u već spomenutom derbiju imati Jelena Trade i Artmetali Junajted pa potom i Prijatelji i CB Marocchino, učinit će ovu večer u Graberju – super zanimljivom.

 

Subota, 20. prosinac - četvrtfinale

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci