FOTO Novogodišnja utrka: Jubilarni 40. put u Varaždinu utrčali u 2018.

Novogodišnja utrka jedan je od simbola grada Varaždina, upravo u ponoć na prijelazu iz stare 2017. u novu 2018. doživjela je svoje jubilarno 40. izdanje.

> SRETNA NOVA! Uz svirku i Novogodišnju utrku Varaždinci dočekali 2018. godinu

Za poseban sportski događaj, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, uz pomoć Atletskog kluba ‘Sloboda’ i Grada Varaždina, bilo je prijavljeno oko 400 natjecatelja iz 11 zemalja – Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nizozemske, Australije, Finske, Švicarske, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Start i cilj Novogodišnje utrke bio je na Kapucinskom trgu gdje je organiziran i varaždinski doček Nove godine.

Trčalo se po ugodnih 8 Celzijevih stupnjeva. Znak za start dao je jedan od pokretača utrke 1977. godine, prof. Dražen Ožeg.

Seniori i veterani trčali su dva kruga, 6,4 kilometra varaždinskim ulicama i trgovima, a juniori, juniorke, seniorke i veteranke jedan krug, 3,2 kilometra. Evo kako je to izgledalo na varaždinskim trgovima i ulicama!

Ovogodišnji pobjednici su Domen Hafner iz Slovenije i Bojana Bjeljac iz zagrebačkog AK ‘Dinamo-Zrinjevac’.

Hafner je na 6.400 metara pobijedio s rezultatom 18 minuta i 7 sekundi. Drugo i treće mjesto pripalo je Mađarima, Laszlu Gregoru (19:01) i Tamasu Nagyju (19:48).

Najbrži Hrvat bio je Matija Avirović iz TK ‘Swibir’ na četvrtom mjestu (21:16), a najbrži Varaždinac Dinko Solić iz AK ‘Varaždin’, osmi s vremenom 22 minute i 29 sekundi.

Za pobjedu na 3.200 metara Bjeljac je trebalo 9 minuta i 55 sekundi. Poslije nje su u cilj ušle Mađarice Zita Kacser (10:27) i Tünde Szabo (10:30). Najbrža Varaždinka bila je Paula Šimunčić iz AK ‘Sloboda’, šesta ukupno i najbrža juniorka s vremenom 11 minuta i 20 sekundi.

Bojana Bjeljac prvi je put nastupila na varaždinskoj Novogodišnjoj utrci.

– Bilo je odlično, išla sam ispod deset minuta i osjećaj je fantastičan. Ako se po jutru dan poznaje, bit će ovo dobra godina za mene – rekla je pobjednica 40. izdanja novogodišnje utrke.

Nagrade najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar i predsjednik Zajednice Alen Runac.

Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice, ističe da je varaždinska utrka specifična zbog starta u ponoć, na prijelazu iz jedne godine u drugu.

– Ova je utrka došla do svog 40. izdanja. Ima nekih kopija koje su se u zadnjih nekoliko godina pojavile u svijetu. Međutim prije 40 godina ovo u Varaždinu je bilo jedinstveno, na ovakav način ući u novu godinu – rekao je Koščak te dodao da je ovogodišnji odaziv trkačica i trkača pomalo iznenadio organizatore, ali da to govori o velikom interesu za ‘trkački’ doček Nove godine, kao i o sve većem interesu za trčanjem općenito.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije