Vijesti / Sport

ASO Ponos slavio protiv Marocchina, Hudek Trgotrans najbolji kod veterana!

ASO Ponos slavio protiv Marocchina, Hudek Trgotrans najbolji kod veterana!

Zimsko prvenstvo grada Varaždina u malom nogometu Magma Pan kup 2018 završio je u subotu navečer u prepunoj dvorani Graberje odličnim malim nogometnom i pobjedom krapinskog ASO Ponosa nad varaždinskom ekipom CB Marocchino, u seniorskoj konkurenciji.

U finalu ovogodišnjeg Zimskog prvenstva grada Varaždina našli su se ASO Ponos i Caffe bar Marocchino koji su u jučerašnjim polufinalima, doslovno u triler zaršnicama, osigurali pobjede. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mlada varaždinska ekipa CB Marocchino bolje je otvorila utakmicu, vidjela se njihova velika želja u 'velikom' finalu protiv krapinskog ASO Ponosa, također mlade, ali iskusne ekipe. Dio ASO Ponosa činili su igrači koji su lani osvojili turnir, u sastavu Centra Škudar. Priliku prvog dijela propustio je Škvarić za Marocchino, u odličnoj situaciji loše je zahvatio loptu.

U nastavku gledamo identičnu sliku, borbenu i izjednačenu utakmicu, ali 'prelomilo' se u 35. minuti kada je Švaljek prošao po lijevoj strani i 'špicom' zafitiljio iza leđa Galošija. Do kraja utakmice gledamo velike napore Marocchina da izjednači, ali nije im to pošlo za rukom. 

Koprivnička ekipa Jelena Trade osvojila je treće mjesto pobjedom protiv ekipe MNK Črešnjevo, koja je završnog dana bila oslabljena za Sašu Hojskoga i još nekolicinu igrača koji su igrali važnu ulogu u ekipi. Vrlo rano Jelena Trade je povela 3:0, zahvaljujući dvama golovima Grgića i jednim Hučića. Za Črešnjevo je smanjio Igor Prahić

To je dalo nadu Črešnjevčanima koji su bodreni vjernim navijačima krenuli prema protivničkom golu, a golom Borne Radića pet minuta prije kraja smanjili su i na 3:2 te još više pritisnuli protivničku ekipu.

Igrali su bez vratara, ali igrači Jelena Tradea to koriste i na kraju pogađaju praznu mrežu za konačnih 4:2.

Kod veterana je turnir osvojila ekipa Hudek Trgotransa, a finale je započelo minutom šutnje za tragično premilog Matu Čuljka, igrača upravo ove ekipe koji se srušio u Graberju te preminuo u bolnici.

Svoju ulogu 'papirnatog' favorita ekipa Hudek Trgogransa, u kojoj glavnu riječ vode bivši reprezentativci Hrvatske, potvrdila je protiv ekipe Eurotransporti Kostanjevec, u kojoj okosnicu sačinjavaju uglavnom Srakari.

Već u prvom poluvremenu ekipa Hudek Trgotransa vodila je 3:1, iako su Srakari poveli na početku, golom Mikuleca, već u 4. minuti. Ipak, Leskovar minutu kasnije poravnava, a do kraja polubremena iskusni Donald Suvajac postiže dva gola. Pitanje pobjednika praktički je riješeno na početku nastavka kad je Dino Kovač pogodio za 4:1, što je i bio konačni rezultat utakmice.

Treće mjesto pripalo je varaždinskoj ekipi Bilikum koja je u uzbudljivoj utakmici bila bolja od koprivničke ekipe OPG Radiček Petgrad NT, koju sačinjavaju lubreško-koprivnički 'hakleri'. Bivši igrač Varteksa Nikola Melnjak je doveo Bilikum u vodsto, već u 9. minuti, a samo minutu kasnije Boris Kosir je poravnao omjer, da bi pobjednik bio odlučen tek nakon sedmeraca.

Najboljim igračem turnira proglašen je Denis Švaljek, iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac bio je Luka Modrić iz Marocchina, s osam golova, a poraženima u finalu mala utjeha može biti činjenica da imaju i najboljeg vratara – Marka Galošija.

Kod veterana je najbolji igrač bio Donald Suvajac iz Hudek Trgotransa, dok je najbolji vratara Danijel Posavec iz Bilikuma. Titulu najboljeg strijelca kod veterana podijelili su Tomislav Liber i Miljenko Mumlek.

Prvi je dio programa Dana velikog finala začinjen i s dva atraktivna revijalna sadržaja, u izvedbi najmlađih sportskih nada. Najprije su ekshibicijsku nogometnu utakmicu odigrali šestogodišnjaci i sedmogodišnjaci Škole nogometa Lumen i Coerver akademije (7:5 za Lumen), a u poluvremenu seniorske utakmice za treće mjesto predstavile su se i mlade plesne nade Sportsko plesnoga kluba Valcer iz Varaždina.

Što se pak svečanog proglašenja najboljih momčadi i pojedinaca tiče, ono je doista bilo svečano. Nagrade su uručivali Josip Repalust, predsjednik Uprave glavnog sponzora turnira Magme d.o.o., varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, predstavnik Suorganizatora, Županijskog nogometnog saveza Varaždin, Željko Franić, te Marko Breljak u ime portala Varazdinski.hr, glavnog medijskog pokrovitelja turnira koji je poklonio trofej za prvo mjesto.

Rezultati:

Seniori:

Finale: Aso Ponos – CB Marocchino;

Za 3. mjesto: Jelena Trade – MNK Črešnjevo 4:2;

Veterani:

Finale: Hudek Trgotrans – Eurotransporti Kostanjevec 4:1;

Za treće mjesto: OPG Radiček Petgrad NT – Bilikum 1:1 (2:3 sedmerci).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci