Vijesti / Sport

ZIMSKA BRDSKA LIGA Jasmina Ilijaš i Blaž Orešnik najbrži u četvrtom kolu

ZIMSKA BRDSKA LIGA Jasmina Ilijaš i Blaž Orešnik najbrži u četvrtom kolu

Neobično vrijeme za ovo doba godine izmamilo je na start 4. kola Zimske brdske lige Ivančica čak 108 takmičara, među kojima i 12 debitanata. Temperatura na startu bila je 8,5 stupnjeva, a na cilju je natjecatelje dočekalo 3 Celzijevaca, a ugođaj je jedino kvario malo jači južni vjetar na vrhu.

Čak 20 trkača i jedna trkačica završili su utrku brže od jednog sata dok su prva dvojica išli ispod 50 minuta. Napomenimo da je pobjednica u ženskoj konkurenciji Jasmina Ilijaš (57:10) s ovim postignutim rezultatom tek druga žena koja je nakon Belović Valentine uspjela doći do cilja ZBL Ivančica za brže od sat vremena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Borba za prvo mjesto u ukupnom poretku trenutno se svela na dva imena, Orešnik i Špehar. I ovo kolo brži je bio Blaž Orešnik član AK Ormož s respektabilnih 49:01, nešto sporiji bio je Luka Špehar s 49:27 (BK Lastavica), dok je treći ciljem prošao Marko Gorički iz AK Zabok 51:06 kojemu je ovo bio i debitantski nastup na ligi. Do kraja su još tri kola i predstoji još borbe za ukupnu pobjedu.

Kod žena ovog puta neprikosnovena Jasmina Ilijaš, članica TK Marathon 95, sa svojim osobnim rekordom, prvi puta ispod jednog sata 57:10, druga Maja Matačić iz istoimenog kluba sa 1:06:40, dok je treća bila Ivančica Jež iz Globočeca sa 1:08:08.

Start sljedećeg 5. kola je u nedjelju, 21. siječnja, u 9 sati.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!