Vijesti / Sport

UTRKA SVIH UTRKA Čak petero Varaždinaca ide na Ultra Trail du Mont Blanc!

UTRKA SVIH UTRKA Čak petero Varaždinaca ide na Ultra Trail du Mont Blanc!

Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) jedan je od najtežih ultra maratona današnjice i simbol ljudske izdržljivosti, koja za svakog ozbiljnog trkača ima kultni status. Ove će godine na utrci, koja će se održati krajem kolovoza, sudjelovati čak pet članova varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad: Jelena Sekelj, Mario Erdec, Igor Varga, Ranko Orehovec i Zenil Vugrinec.

> PRIJATELJSTVO Vanja Šomođi odustao je od utrke kako bi je završio Nino Vinković

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utrka je duga 170 kilometara s 10.000 metara uspona, trči se po surovom terenu područja koje okružuje Mont Blanc. Prolazi kroz tri države te je najnemilosrdnija europska utrka koja se trči po surovom alpskom terenu, veći dio staze je iznad 2000 metara nadmorske visine i trči se u različitim vremenskim uvjetima.

Trčati u sjeni Mont Blanca, prolazeći kroz različite konfiguracije terena i visinske razlike, s nepredvidljivim vremenom koje ima raspon od kiše do visokih temperatura, izazov je veći od natjecanja sa drugim sudionicima utrke. Sa startom i ciljem u Chamonixu, većina natjecatelja na stazi provede dvije noći, budući je vremenski limit za završiti utrku 46 sati i 30 minuta.

Za kvalifikaciju se moralo sakupiti 9 ITRA bodova u posljednje dvije godine, i to u maksimalno tri utrke. Nakon što se sakupe bodovi i izvrši prijava na utrku slijedi izvlačenje. Samo sretnici dobivaju priliku a od samo 8 Hrvata, čak 5 ih je iz varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad.

- Sponzori, javite se! Pripreme i odlazak na utrku iziskuju znatne financijske izdatke pa je svaka pomoć klubu SRD 315 Sjeverozapad dobrodošla da njihovi trkači dostojanstveno predstave Varaždin na ovoj svjetskoj manifestaciji! Ne zaboravite, SRD 315 Sjeverozapad tri godine je do sada imao uspješne predstavnike na UTMB-u a sad čak njih pet, a među njima i Jelena kao jedina žena iz Hrvatske, ima priliku da se upiše u povijest - kažu iz kluba.

Evo kako je to izgledalo prošle godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci