Vijesti / Sport

VAŠE MIŠLJENJE Počinje Euro 2018: 'Mogli smo to bolje turistički iskoristiti'

VAŠE MIŠLJENJE Počinje Euro 2018: 'Mogli smo to bolje turistički iskoristiti'

Narednih će dana, počevši od ovog petka, 12. siječnja, oči brojnih građana biti uprte upravo u rukomet. Počinje Europsko prvenstvo za muške EURO 2018, a jednoj od kvalifikacijskih skupina domaćin će biti varaždinska Arena.

Navijači će moći uživati i u fan zoni koja će biti smještena na Kapucinskom trgu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No u javnosti i na društvenim mrežama moguće je vidjeti kritike upućene na račun promidžbe natjecanja. Naime, neki smatraju da se prvenstvo ne promovira dovoljno te da 'nekoliko zastavica' po gradu ne opradava iznos od milijun kuna, koliko je Grad platio Hrvatskom rukometnom savezu za održavanje prvenstva i u Varaždinu.

> RUKOMET Fan zona 'Navijajmo zajedno' organizirana na Kapucinskom trgu

> SURADNJA Dvije županije i Varaždin s 1,5 milijuna kuna sufinanciraju Euro 2018.

Upitali smo građanke i građane Varaždina što misle o toj temi.

Lana Velimirović Vukalović:

- Iako sam nekad igrala rukomet i znam da sutra počinje Europsko prvenstvo, imam puno obaveza pa baš i neću pratiti. Ravnateljica sam javne ustanove u gradu tako da sam upoznata i s time da će se neke utakmice igrati u Varaždinu. Osim toga, dosta je medijski popraćeno. Smatram da je dobro što će biti i u našem gradu, podržavam sve što otvara mogućnost dolaska domaćih, ali i stranih gostiju. Isto tako mišljenja sam da koga to zanima i tko se želi informirati, ima načina saznati da se prvenstvo održava i ovdje.

Zdravko Rogina:

- Znam da počinje prvenstvo, čak ću vjerojatno ići na utakmicu Hrvatske u Split. Ići ću i na tekme u Varaždinu, ako budem u mogućnosti. U Varaždinu se i ne osjeti previše rukometna euforija i mislim da grad od toga neće imati previše koristi. Nemamo dovoljno smještajnih kapaciteta, španjolski navijači teško da će doći, isto kao i danski, jedino možemo očekivati Mađare. Osim toga, nismo dovoljno uložili u promidžbu. Da su njihovi igrači smješteni u Varaždinu, onda bismo i navijače pridobili. Rukometni savez je od Grada dobio novce, no ujedno i njih zadužio za promociju, koliko znam. Iako mi neke stvari oko toga zaista nisu jasne, utakmice volim pogledati.

Petra Kovač:

- Upoznata sam da počinje Euro i znam da će utakmice biti i u Varaždinu, iako mislim da se nije dovoljno uložilo u promidžbu. Vidjela sam samo nekoliko plakata po gradu, a ostalo sam saznala putem medija. Rukomet me ne zanima previše pa neću ni previše pratiti utakmice, no moglo se bolje promovirati to veliko sportsko natjecanje.

Marijan Kostanjevac:

- Treba podržati takve događaje, drago mi je da su Grad i županije financijski potpomognuli prvenstvo. Mislim da ću ići barem na jednu 'tekmu' u Arenu. Nisam baš iz Varaždina pa ne mogu govoriti o tome kako je u gradu stanje po pitanju promidžbe, no svi oni koji vole sport mogu putem medija saznati sve što ih zanima, informacija ima. No ne znam je li to dovoljno.

Patricija Kvar i Nikolaus Mihael:

- Znamo da počinje prvenstvo, no nećemo ići uživo gledati jer su karte malo preskupe. Ipak, mislimo da se po Varaždinu baš i ne vidi da počinje Euro. Većinu detalja smo saznali putem nacionalnih medija, a utakmice ćemo pratiti i navijati.

Neven Medved:

- Upoznat sam s time da počinje Euro već dugo vremena budući da pratim sport, a i prije nekoliko mjeseci sam rezervirao apartmane Španjolcima. Smatram da bismo mogli puno profitirati od tog natjecanja, nekakva moja računica je da bismo u tom razdoblju mogli imati desetak tisuća posjetitelja, više nego za vrijeme Adventa. Mađari, primjerice, a i Danci, su sportski narod. No osim izvješenih nekoliko zastavica i fan zone na Kapucinskom trgu u gradu nema ni jednog detalja po kojem bismo mogli vidjeti da se ovdje održava Euro. Upravo zato ne razumijem što smo platiti Hrvatskom rukometnom savezu za domaćinstvo. Jedino je policija danas donijela letke na kojima ima korisnih informacija. U svakom slučaju, mogli smo to bolje turistički iskoristiti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci