Vijesti / Sport

Česi do samog kraja držali Nijemce u šahu, no nisu uspjeli još jednom iznenaditi

Česi do samog kraja držali Nijemce u šahu, no nisu uspjeli još jednom iznenaditi

Nakon velikih iznenađenja protiv Danske, jednog od favorita turnira, i Mađarske, Češka nije uspjela protiv Njemačke, iako je do samog kraja držala Nijemce u šahu. Dvanaest minuta prije kraja Češka je vodila 18:16, no tada Nijemci rade seriju 6:0 i rješavaju utakmicu u svoju korist. Na kraju je rezultat bio 22:19 za Njemačku.

Česi se ponovno nisu dali impresionirati, u prvom poluvremenu utakmice s Njemačkom bili su dominantnija ekipa i na parketu se nije vidjelo tko je aktualni europski prvak, a tko autsider.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samo su odlični Heinevetter na golu i Faeth u napadu držali Njemačku u igri. Da nisu, moglo je biti i više od jedan razlike na poluvremenu. No bila je to iznimno izjednačena utakmica.

Susret se slično razvijao i u nastavku, Heinevetter odlično brani (8 obrana u prvom poluvremenu), Faeth nemilice 'trpa', a na drugo strani odlično brani i Mrkva, dok Česi pogađaju čas s vanjskih pozicija, čas s krila, čas iz polukontri ili kontri. Prednost se seli s jedne na drugu stranu.

Česi su vodili 12:14, no Nijemci rade 3:0 seriju i vraćaju se u vodstvo. Ipak, kao i protiv Danaca, Česi igraju strpljivo, koncentrirano, tečno, pa u 48. minuti ponovno vode, 16:18, da bi Nijemci vratili na 18:18, osam minuta prije kraja.

Tomas Mrkva branio je sjajno na češkom golu, a postigao je i jedan pogodak. Kod Čeha je ponovno na visokoj razini bila vanjska linija Zdrahala, Horak, Kasparek, ali i Tomas Čip na krilu, koji se danas totalno 'raspucao'.

Pet minuta prije kraja Zdrahala ima sedmerac, ali iskusni Wolff brani. U nastavku akcije na drugoj strani Kolbacher pogađa za 20:18. Nedugo potom, Nijemci dižu i na 21:18 i bilo je jasno da je susret riješen. 

Utakmicu je pratilo oko dvije tisuće gledatelja, a prava euforija očekuje se u drugoj utakmici, gdje se susreću Danska i Slovenija, naročito radi Slovenaca koji su u Varaždin pristigli u velikom broju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci