Vijesti / Sport

FOTOGALERIJA Pred nekoliko tisuća svojih navijača, Slovenci poraženi od Danaca

FOTOGALERIJA Pred nekoliko tisuća svojih navijača, Slovenci poraženi od Danaca

Unatoč sjajnoj podršci od nekoliko tisuća navijača, Slovenija nije uspjela pobijediti Dansku koja se očito u potpunosti oporavila od šokantnog poraza protiv Češke.

Bilo je to sjajno prvo poluvrijeme u kojem smo vidjeli odličan rukomet. Slovence je bodrilo nekoliko tisuća navijača kojima nije bilo problem potegnuti do Varaždina. No svoju skupinu vjernih navijača, uvijek, neovisno gdje igraju, ima i Danska.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je to vrlo izjednačeno prvo poluvrijeme, gdje je u zadnjem dijelu ipak na odmor malo prednost (dva gola) imala Danska. Lasse Svan je igrao sjajno, sa sedam golova u prvom poluvremenu bio je prvo ime utakmice. Mikkel Hansen je u prvom dijelu postigao tek jedan pogodak, a prvi vratar turnira Jannick Green ostao je 'tek' na 24 posto obrana. Zato je na gol u nastavku stao Niklas Landin.

U nastavku Danci nakon pet minuta odlaze na tri gola prednosti, ali Slovenci ponovno smanjuju. Matevž Skok imao je odličnu večer, a u napadu je najviše toga išlo oko Mihe Zarebeca. Malo je 'zaiskrilo' u 38. kada Mackovšek i Cingesar bivaju isključeni.

S dva igrača više na parketu, Danska ja igrala vrlo kratko, Slovenci nastavljaju u svojem prepoznatljivom, borbenom ritmu, uz stalno bodrenje tribina – 'Kdo ne skače, ni Slovenc'. Ipak, Danska je u maloj prednosti cijelo vrijeme. Lase Svan nemilice je punio protivničku mrežu.

Devet minuta prije kraja Danska ima prednost od jednog gola, a atmosfer na tribinama bila je na vrhuncu. Ipak, Danci serijom 3:0 odlaze na nedostižna četiri gola prednosti, šest minuta prije kraja.

Prvo ime susreta bilo je desno krilo Danske Lasse Svan s 11 golova, Mortensen je postigao šest golova, Lauge četiri. Kod Slovenaca Zarabec sa šest i Janc sa pet golova, a vrlo solidan bio je i Skok na golu.

Danci će u nedjelju imati priliku protiv Nijemaca, vjerojatno i osigurati prolaz dalje, dok će Slovenci svoju šansu, ma kakva ona bila, tražiti u utorak, u utakmici protiv Španjolske.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci