Napadač Varaždina Domagoj Drožđek: ‘Radi Varteksa bih tada odbio i Real Madrid’

Domagoj Droždek sa 16 godina preselio se u Dortmund, nakon što ga je primijetio Borussijin skaut dok je igrao za Dinamove kadete.

Rođeni Varaždinac igrao je za dortmundsku Borussiju u juniorskoj Ligi prvaka, redovito je bio u prvoj momčadi. Potpisao je tada stipendijski ugovor na tri i pol godine, a dečka koji igra na istoj poziciji kao i Marco Reus na treninge je došao gledati i Jürgen Klopp.

Nije dobio pravu šansu i nakon avanture u Borussiji, u kojoj je nekoliko puta trenirao s prvom momčadi, vratio se u rodni grad pomoći NK Varaždinu u borbi za povratak u prvoligaško društvo.

Zabio sam Weidenfelleru pet komada

– Trenirati s prvom momčadi Borussije za mene je bilo veliko iskustvo. Dijelio sam teren i slušao taktike velikih nogometaša i trenera – priča nam 21-godišnji krilni napadač, koji je u ovoj polusezoni za NK Varaždin zabio šest golova.

– Na jednom treningu u Dortmundu zabio sam pet komada velikom Romanu Weidenfelleru u trening-utakmici. Posebno me pohvalio tada i tadašnji trener Thomas Tuchel. Nisam znao što pričaju o meni, preveo mi je suigrač. I to mi je baš laskalo – kaže Domagoj, koji je drugi strijelac Druge HNL sa šest golova, piše 24sata.

Zabio bi vjerojatno i više da nije bilo ozljede.

Zbog Varteksa bih odbio i Real

– Imao sam i druge ponude nakon Borussije, zvali su me i neki prvoligaški klubovi, ali htio sam se vratiti doma. Mislim da sam napravio pravu stvar, još sam mlad – kaže Domagoj.

– Kao klinac bio sam zaljubljen u Varteks, to mi je bila jedina ljuba. Ma, tada bih zbog Varteksa odbio i Real Madrid – dodao je Domagoj, koji je prošao i sve hrvatske reprezentativne selekcije do 19 godina.

– Nositi dres i braniti hrvatske boje moj je životni cilj. Ma ne mogu taj osjećaj riječima opisati, to je nešto posebno – dodao je, piše piše 24sata.

NK Varaždin je peti u drugoj ligi, za vodećima zaostaje pet bodova, ako ne računamo Dinamo II koji ne može ući u prvu ligu.

– Tu smo, na pet bodova, nije to puno. Prvi ide izravno, drugi igra kvalifikacije. Možemo li u HNL? Ma moramo! To je najveći cilj – rekao nam je Domagoj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije