KOŠARKA Sjever bolji od Međimurja, a Envy od Schiedel M. Škrinje u ključnom kolu

U nedjelju je u dvorani Graberje odigrano peto kolo Zimskog prvenstva u košarci, a igrana su i dva derbija, u kojima su konkurenti za osvajanje turnira igrali međusobno.

Sjever se namjerio na Međimurje, sa željom da se iskupe za poraz od Envyja u proteklom kolu. Igrači Sjevera bili su oslabljeni za nekoliko igrača, ali su se pojačali iskusnim Davorom Ostojom, koji je protiv svojih Međimuraca igrao odlično.

Prve dvije četvrtine su bile u ‘egalu’, a Međimurje je igralo bolje na početku, Pustić (25) je završavao najviše napada, a bili su čak i u laganoj prednosti. Sjever tijekom treće i četvrte čevrtine ipak ‘prelama’ utakmicu u svoju korist.

Iskusni Ostoja donio je prevagu s 26 poena, uz ulaze odličnog Bađuna (24), a u ključnim trenucima je i nekoliko trica izvana pogodio Pizek. Prvi je to poraz Međimurja, koje sad ima jedan poraz, kao i ekipa Sjevera, ali su u potencijalnom ‘trokutu’ ipak prvi radi pobjede od 12 koševa nad Envyjem.

U drugom derbiju sastali su se Envy Caffe bar i višestruki osvajač naslova Schiedel Medina Škrinja, a košarkaši Envya potvrdili su dobru formu iz prošlog tjedna, čak i bez Vilima Poljaka te Čovića i Sesara u sastavu. Od početka je Envy vodio, a igrači Schiedela Medina Škrinje pokušavali sustići prednost.

Nakon treće četvrtine prednost je deset koševa, popela se u jednom trenutku i na 15 koševa, a na kraju je Envy slavio s pet koševa razlike. Odličan je bio Boris Lukić, koji je svojim inače suigračima u Petrijancu, koji čine okosnicu Schiedela, utrpao čak 22 koša. Kapetan Miroslav Mišković ubacio je 18, Obranić 12, a Marić 11.

U redovima Schiedela Medine Škrinje najefikasniji su bili Magaš i Škerbić sa 18 koševa, dok je Benko dodao 16 koševa. Ovim porazom košarkaši ‘Škrinje’ oprostili su se od šansi na naslov prvaka, a Envy ubacio u igru.

Do kraja su preostala dva kola, a jedini ‘derbi’ koji se još igra je Međimurje – Schiedel Medina Škrinja. U slučaju pobjede Međimurja, zatvara se krug, u kojem je Međimurje bolje od Sjevera i Envyja. U slučaju da Schiedel Medina Škrinja pobijedi Međimurje, naslov ide Envyju.

Rezultati 5. kola: VKK Međimurje – Giant Pandas 79:52, KK Sjever – KK Međimurje 98:90, Schiedel Medina Škrinja – Envy Caffe bar 78:83.

Poredak nakon 5. kola: KK Sjever (4-1), KK Međimurje (3-1), Envy Caffe bar (3-1), Schiedel Medina Škrinja (2-2), VKK Međimurje (2-2), VKK Varaždin (1-3), Giant Pandas (0-4).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije