Vijesti / Sport

RUKOMET Koka preokretom u posljednjim minutama do bodova u Međimurju!

RUKOMET Koka preokretom u posljednjim minutama do bodova u Međimurju!

U 17. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene ŽRK Koka pobjedila je u susjedskom derbiju ŽRK Zrinski. Odlična utakmica, koju je Koka prelomila tek u zadnjih 10 minuta, završila je 27:30, a Kokicama je nakon poraza u protekla dva kola to bila važna pobjeda.

Ova pobjeda svojevrsna je osveta za prošlogodišnji poraz koji su u Varaždinu Zrinskice nanijele Koki. Tad je završilo 27:28 za gošće iz Međimurja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utakmicu je pogotkom za Zrinski otvorila Lea Vukojević, ali već u sljedećoj minuti dolazi do izjednačenja zahvaljujući Tei Jalušić.

U prvim minutama susreta pada još golova; igračice Zrinskog upisuju seriju 3-0 za vodstvo 4:1. Do šeste minute igračice Koke ostvaruju svoju seriju te ponovno izjednačavaju rezultat golovima Milosavljević, Tomić i Blažek.

Koka do prvog vodstva dolazi u 13. minuti golom Blažek za 8:7.

U nastavku prvog dijela redaju se nove serije s obje strane, kao i nova izjednačenja. U posljednjim minutama dinamičnog prvog dijela Koka drži prednost koju protivnice ipak sustižu golovima Gavrić, a u drugi dio utakmice ulaze s izjednačenim rezultatom, 16:16.

U drugoj minuti drugog dijela u mrežu loptu spremaju Balić za Zrinski i Milosavljević za Koku. Dvadeset minuta prije kraja igračice Zrinskog imaju +2 (20:18) zahvaljujući golovima Grubišić, a tu prednost zadržavaju i povećavaju u nastavku.

U 51. minuti Zrinski ima +3 (26:23), ali Koka ostvaruje seriju 3-0 i uspijeva izjednačiti šest minuta prije kraja za 26:26. Golovima Milosavljević i Domjan Koka prelazi u vodstvo 26:28, a susret završava 27:30.

Najefikasnija u redovima pobjednica bile su Dejana Milosavljević i Jelena Blažek, svaka po sedam pogodaka.

Za Zrinski najviše je golova upisala Ana-Maria Gavrić, također sedam.

Ovom pobjedom Koka je učvrstila treće mjesto, četvrti Bjelovar ima tri boda manje, no drugoplasirana Lokomotiva 'bježi' sedam bodova.

U 18. kolu igračice Koke na domaćem terenu dočekuju Pitomaču.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci