Vijesti / Sport

POJAČANJE Taku Hishida iz Japana novo je ime među Bumbarima

POJAČANJE Taku Hishida iz Japana novo je ime među Bumbarima

NK Varteks ovih je dana predstavio još jedno inozemno pojačanje u svojim redovima - u klub je stigao 24-godišnji napadač Taku Hishida, rodom iz Japana.

Rođen je u Saitami, a do sad je branio boje Serengepress FC-a, koji se natječe u mongolskoj prvoj ligi te FV Preussen Eberswaldea, koji igra u 6. njemačkoj ligi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prilikom potpisivanja ugovora, kratko se osvrnuo na svoja očekivanja, a usput nam i otkrio kako je uopće počeo igrati nogomet i što ga je privuklo igranju u 3. HNL Istok.

- Nogomet sam počeo igrati sa šest godina, potaknut starijim bratom, a u Hrvatsku sam došao nakon što mi je prijatelj otkrio da Varteks traži nove igrače. Činilo mi se kao odlična prilika, a i želio sam se okušati u hrvatskoj ligi - rekao nam je Taku.

U Varaždin je stigao taman na vrijeme da vidi snijeg, a s nama je podijelio i svoje prve dojmove o gradu i momčadi.

- Varaždin je miran grad, to mi se sviđa, volim mirne gradove. Kad sam stigao u klub, bio sam poprilično nervozan, ali prijateljski nastrojena i dobronamjerna ekipa mi je pomogla u prilagodbi. Trener je dobar prema nama, a i vidi se njegova strast prema nogometu. Rekao mi je da ga mogu pitati što god poželim - otkrio nam je Taku Hishida.

Iako je tek prije koji dan potpisao za Varteks, svoj prvi nastup za Bumbare upisao je za vrijeme probe u prijateljskoj utakmici protiv Nedelišća, gdje je postigao dva zgoditka.

- Bio sam presretan nakon utakmice, no to je i promijenilo stvari, jer sad moram nastaviti zabijati i činiti razliku u službenim utakmicama. Uvijek želim postići pogodak, no najvažnija je pobjeda momčadi, za koju ću naporno raditi i dati sve od sebe da pomognem Varteksu - zaključio je Taku prilikom potpisivanja ugovora.

Svoju prvu priliku za postizanje pogotka u službenoj utakmici imat će 11. ožujka, kada Varteks dočekuje HNK Vukovar 1991 u odgođenoj utakmici 16. kola 3. HNL Istok, koja se igra na stadionu Varteksa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci