Vijesti / Sport

TK MARATHON 95 Skupština kluba: Protekla godina bila najuspješnija

TK MARATHON 95 Skupština kluba: Protekla godina bila najuspješnija

U prostorijama Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sportskoj dvorani 'Varaždin' u Graberju u petak, 16. ožujka, održana je redovita godišnja Skupština Trkačkog kluba Marathon 95.

U izvješću o radu u 2017. godini predsjednik Goran Pongračić istaknuo je da je to bila najuspješnija natjecateljska godina kluba, osnovanog 1995. godine.

U 1. ligi cestovnog trčanja HAS-a klub je zauzeo 4. mjesto. Pojedinačno su najuspješniji bili Mario Pongračić na 4. mjestu u muškoj konkurenciji te Jasenka Martinez kao 10. u ženskoj konkurenciji. Na državnim prvenstvima u cestovnom trčanju ženska ekipa osvojila je 3. mjesto ekipno u polumaratonu u Velikoj Gorici, a veliko pozitivno iznenađenje i izuzetan uspjeh ostvarila je Mirela Turk osvajanjem 3. mjesta na državnom prvenstvu u maratonu u Rijeci.

Na državnom prvenstvu na 100 km 62-godišnji Antun Belošević bio je treći. Odličan rezultat imala je i Jasmina Ilijaš na maratonu u Veroni koji je završila za 2 sata, 49 minuta i 21 sekundu.

I prošle je godine klub nastavio s uspješnom organizacijom utrka i liga – Zimske brdske lige Ivančica, Cross lige Drava, Dravskog ultracrossa i Varaždinskog polumaratona. Prvi je put organiziran Zimski polumaraton u Varaždinu, s odličnim odazivom trkača unatoč velikoj hladnoći.

Ove je godine već završena 21. Zimska brdska liga Ivančica i organiziran 2. Zimski polumaraton. Slijede 26. Joma Cross liga Drava u Varaždinu s prvim od 18 kola u četvrtak, 29. ožujka, te 7. Dravski ultracross na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja. 24. Varaždinski polumaraton održat će se 16. rujna.

Za odlične sportske i organizacijske rezultate posebna su priznanja kluba dodijeljena zaslužnim pojedincima – Mireli Turk, Jasmini Ilijaš, Mariju Pongračiću, Antunu Beloševiću i Ladislavu Gregorinčiću.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!