Vijesti / Sport

MLADE NADE 'Ne bojimo se igrati protiv starijih i iskusnijih igračica!'

MLADE NADE 'Ne bojimo se igrati protiv starijih i iskusnijih igračica!'

Ana Krupski, Ivona Štriga i Janja Matijašec imaju 14 godina i idu u osmi razred. Bruna Borovec je 'šestašica' i tek joj je 12. Iz četiri su različita grada, no zajedno su s varaždinskim STK Starrom izborile nastup u stolnoteniskoj Superligi iduće sezone.

- Znam da smo mlade, ali ne bojimo se igrati protiv starijih i iskusnijih igračica. Bit ćemo opuštenije, neće biti pritisak na nama. Ma, mi protiv boljih igračica uvijek dobro odigramo - istaknula je najmlađa Bruna za 24 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ona je iz Varaždina, Ivona iz Ljubešćice, Janja iz Novog Marofa, a Ana dolazi iz Koprivnice.

- Suparnice su nas podcjenjivale, a to im se obilo o glavu. Neće nam biti lako u prvoj ligi, no ne bojimo se poraza, možemo samo učiti i napredovati - istaknula je Ana, koja je stolni tenis počela trenirati tek s 10 godina.

Jedna je već otišla

- Bila sam u mažoretkinjama četiri godine, no mama je igrala stolni tenis 20 godina pa je, eto, i mene povukla - dodala je Ana.

U drugoj ligi bile su najmlađe, no za Superligu bit će - 'vrtić'.

- Prvu ligu igraju cure od 17 godina pa naviše. Pojedinačno mislim da možemo imati koju pobjedu, za nešto više ovisi o pojačanju koje ćemo dobiti - rekla je Ivona.

Jedno mjesto je ostalo upražnjeno odlaskom Janje, koja je postala članicom STK Varaždin.

- Iskreno, prije početka prvenstva nisam baš vjerovala da možemo izboriti Superligu, Šenkovec i Mihovljan bili su favoriti, no uspjele smo napraviti iznenađenje. Moj odlazak? Igrat ću u nešto jačoj ekipi te ću imati nešto bolje sparinge što mi je jako važno za daljnji razvoj - istaknula je Janja.

Premda u prosjeku imaju samo 13,5 godina, cure su već naučile da za pobjedu nije samo važno dobro igrati, nego i da pomaže ući 'u glavu' suparnicama.

- Taktika je važan dio stolnog tenisa, a iznervirati suparnicu uključeno je u to. Malo se oteže sa servisom, napravi se kakva faca, uputi se pogled i to - kaže Bruna, koja je prije stolnog tenisa plesala i - igrala nogomet.

Ređep je zahtjevan trener

- Pet godina sam plesala, a ti pokreti koje sam tad naučila pomažu mi u kretanju u stolnom tenisu. Nogomet? Jednu sam ga godinu trenirala. Bila sam napadač, i to jako dobar, zabijala sam puno golova. Trener je dugo nagovarao tatu da ipak nastavim s nogometom - nasmijala se Bruna.

Trener im je ponajbolji hrvatski stolnotenisač Ronald Ređep, dok ih na mečevima vodi Dražen Borovec.

- Ronald je jako zahtjevan, puno traži i bezbroj je ponavljanja. Čak i kad nešto dobro napravimo, kaže da ipak možemo i bolje. Ma, dobar je - zaključila je Ana za 24 sata.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci