Vijesti / Sport

DAVIS CUP Krajan otkrio tko će igrati parove drugog dana susreta u Varaždinu

DAVIS CUP Krajan otkrio tko će igrati parove drugog dana susreta u Varaždinu

- Kukuškin je u ovom meču jednostavno bio bolji, a ja sam olako propustio dva oduzimanja servisa u drugom setu - kazao je hrvatski tenisač Borna Ćorić koji je izgubio od Kazahstanca Mihaila Kukuškina u Davis cup dvoboju Hrvatska - Kazahstan (1:1) u Varaždinu.

- Očito nemam igru za njega, a njemu moja igra jako odgovara jer ima odgovor na svaki moj udarac. Ima jako neugodan i nizak bekend koji jako teško vraćam, a time automatski i neutralizira moj bekend, pa sam bio prisiljen riskirati dosta forehandom. Ima i neugodan retern, a čak mi i njegov servis ne odgovara, prekasno ga vidim. Ma jednostavno, sve mi kod njega smeta - kazao je Borna, koji je ipak propustio priliku u drugom setu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Olako sam propustio ta dva breaka u drugom setu. Činilo se da ga imam, u prva dva seta sam bio i pametan i agresivan, već sam vidio kraj meča, a trenutak kasnije bilo je 1:1 u setovima te mi je bilo jasno da ću za pobjedu morati igrati barem još tri sata. Njega je u drugom setu malo poljubila i sreća, a ja sam bio previše nervozan da bi kapitalizirao svoju prednost. Nisam bio fizički na razini koju sam želio - izjavio je Borna.

> DAVIS CUP Ćorić poveo pa se potpuno raspao, Kukuškin Kazahstan vratio u igru

Hrvatski izbornik Željko Krajan potvrdio je da će u subotu u paru igrati Ivan Dodig i Nikola Mektić.

- Ivan i Nikola su u dobroj formi i ja ne vidim razloga da iz rasparimo, pogotovo jer su imali četiri dana da se upoznaju. Činjenica je da nikad nisu igrali zajedno, ali po onom to sam vidio, to neće biti problem - kazao je Krajan, koji je prokomentirao i prvi dan dvoboja s Kazahstancima.

- Borna je odigrao dobro, ali odlučilo je to što je zbilja vrlo lako ispustio dva breaka u drugom setu. Da je bilo 2-0 sigurno bi sada drugačije pričali. Kukuškin je pokazao ono što smo znali za njega, vrlo je kvalitetan i neugodan igrač, kome se danas sve poklopilo nakon prvog seta. O Marinu neću trošiti riječi jer je razlika u kvaliteti između njega i Popka bila više nego očita - izrekao je Krajan.

U subotu će veliki ulog biti bod u igri parova. Za Hrvatsku su najavljeni Ivan Dodig i Nikola Mektić, a za Kazahstan Aleksandr Nedovjesov i Timur Habibulin.

Dvoboj u varaždinskoj Areni započinje u 15 sati. Pobjednik varaždinskog meča će u polufinalu Davis Cup, u rujnu ove godine, igrati protiv boljeg iz dvoboja SAD - Belgija koji se igra u Nashvilleu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci