STK Starr poražen kod kuće u prvoj utakmici finala, o prvaku u Dubrovniku

Nakon prvoga susreta finala HEP Superlige u petak u varaždinskoj Areni, dubrovački je stolnoteniski klub Libertas Marinkolor poveo s 1:0 nakon pobjede od 0:4 protiv domaćina STK Starr, tako da će odluka o prvaku biti poznata tek nakon uzvrata u Dubrovniku.

Iako je najmlađi član STK Starr Nikola Horvat u prvome meču protiv Ivana Juzbašića poveo s 2:0, iskusniji je Zagrepčanin u dresu Pitura na kraju slavio s 2:3. Potom su Ronald Redjep i Ivanov blizanac Neven Juzbašić odigrali 1:3, da bi u trećem meču varaždinski Kinez Zeng Jia također izgubio od najboljeg dubrovačkog igrača Tomislava Japeca s 2:3.

Pri rezultatu 0:3 za Libertas, ulazi se u posljednji jučerašnji meč parova, u kojemu Redjep – Zeng gube 2:3 od para Japec – I. Juzbašić za konačni rezultat prvoga finalnog susreta od 0:4.

– Čini se da su umor i iscrpljenost zbog viroze napravile svoje, jer je naš Zeng Jia tek pred 15-tak sati avionom doputovao iz Kine. Osim toga, nedostajalo je koncentracije i realizacije s naše strane u prva dva meča, gdje pri vodstvu naši igrači od slabijih protivnika dozvoljavaju preokrete i gube već dobivene mečeve. Sad moramo vidjeti hoće li nam se do kraja tjedna priključiti Tan Ruiwu pa da u Dubrvniku pokušamo napraviti čudo – kazao je nakon varaždinskoga finala trener STK Starr Matthias Landfried.

Ukoliko bi Varaždinci, dakle, kojim čudom u petak upisali pobjedu u Dubrovniku, tada će državni prvak biti poznat tek u nedjelju kada bi se igrala majstorica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije