Vijesti / Sport

PREOKRET Na krilima odličnog Tana Ruiwua, STK Starr 'pomeo' Dubrovčane!

PREOKRET Na krilima odličnog Tana Ruiwua, STK Starr 'pomeo' Dubrovčane!

Nakon što su varaždinski stolnotenisači STK Starr pred tri dana u Varaždinu neočekivano visoko poraženi od dubrovačkog STK Libertas Marinkolor na domaćem terenu u varaždinskoj Areni, danas su istom mjerom uzvratili svojim protivnicima na njihovu terenu. 

Varaždinci su, naime, u drugom susretu finala HEP Superlige u Dubrovniku nastupili u punom sastavu te su domaćine pomeli s 4:0. Nemalo iznenađeni bili su Pituri kada su ugledali da na borilište s Varaždincima dolazi i Tan Ruiwu, koji je par sati uoči početka meča avionom doputovao iz Kine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tan Ruiwu je u prvom susretu s 3:1 svladao Tomislava Japeca. Još uvjerljiviji je bio Zeng Jia, koji je s 3:0 bio bolji od Ivana Juzbašića. Ronald Ređep je potom sa 3:1 svladao Nevena Juzbašića, da bi u igri parova Tan Ruiwu i Zeng Jia s 3:2 upisali pobjedonosni rezultat od 4:0 u drugom finalu i izborili sveukupni skor od 1:1. 

Valja reći kako je varaždinski dvojac nanio prvi poraz dubrovačkom paru u ovoj sezoni HEP Superlige.

STK Starr se ovom pobjedom vratio u igru za osvajanje titule državnog prvaka 2018. godine, a odlučujući meč igrat će se u nedjelju 22. travnja u 17 sati. Iako će Dubrovčani i ovog puta imati publiku na svojoj strani, Starr je dolaskom hrvatskog reprezentativca Tan Ruiwua dobio veliko pojačanje te su favoriti na putu do svog prvog naslova prvaka.

Ovome valja dodati kako se varaždinska skupina navijača priprema avionom u nedjelju otputovati u Dubrovnik, kako bi Starovcima podrškom pomogla na putu do njihove prve titule državnih prvaka.

Rezultati:

Libertas Marinkolor - Starr 0:4 

Japec - Tan Ruiwu 1:3 (-10, 6, -7, -6)

I. Juzbašić - Zeng Jia 0:3 (-7, -9, -7)

N. Juzbašić - Ređep 1:3 (-9, 10, -5, -10)

Japec/I. Juzbašić - Tan Ruiwu/Zeng Jia 2:3 (5, -3, 7, -10, -6)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci