2. HNL Na domaćem terenu Varaždin zasluženo pobijedio Dugopolje 2:0!

U derbiju 28. kola Druge HNL nogometaši Varaždina su pobijedili momčad Dugopolja 2:0 (0:0) i time su Varaždinci gotovo osigurali treće mjesto na tablici koje ih vodi u kvalifikacije za Prvu ligu.

> KLIKOM PO TEKMI Pogledajte kako je danas bilo na Varteksovom stadionu

Doduše, sljedeća dva kola nude im i najteže ispite (gostovanje kod Gorice, a potom kod kuće protiv Dinama II), no, ako je suditi prema izdanju protiv Dugopolja, Varaždinci se mogu nadati prilici za plasman u viši rang.

Pobjedu Varaždincima donijeli su Mario Sačer pogotkom u 76. i Domagoj Drožđek u 84. minuti. Ovim pogotkom, 13. ove sezone, Drožđek drži prvo mjesto na ljestvici strijelaca.

Da ne misle ništa prepustiti slučaju, varaždinski su nogometaši pokazali od prve sekunde. Dugopoljska je obrana bila na teški mukama, jer je sijevalo sa svih strana. Prijetili su Drožđek, Glavica, Šimek je bio borben, lijepo je dodavao, Bamidele se probijao prema naprijed, Jertec je pleo igru, razigravao, napadao, ali pogotka nije bilo. Što zahvaljujući dugopoljskom golmanu Butari, što zahvaljujući koncentriranoj i pokretljivoj dugopoljskoj obrani, a što zahvaljujući i ponekad nedorečenim Varaždincima.

Igralo se većinom na dugopoljskoj polovici, ofenzivni su Varaždinci tražili put do dugopoljske mreže, ali ploda nisu dali ni slobodnjaci, niti korneri, a ni direktni udarci.

I kad se već činilo da će ovu utakmicu najbolje opisivati ona narodna ‘velik promet, a zarada mala’, silni napadi varaždinskih nogometaša su se naplatili.

Jedanaest je minuta trebalo da mladi Sačer, koji je u igru ušao u 65. minuti kao zamjena za Mihaela Klepača. I ta je akcija krenula od razigranog Darija Jerteca izvan 16-erca, koji je pronašao Drožđeka pred dugopoljskim vratima. Drožđek je krenuo prema vratima, no omela ga je suparnička obrana. Ali kako su svojom igrom Varaždinci zaslužili nagradu, lopta je završila kod Sačera koji ju je zakucao u mrežu.

Slavilo se na tribinama, a momčad Varaždina je slavila u sebi i lovila drugi pogodak, ne stajući s napadima prema Butarinim vratima. Malo je nedostajalo da Dugopolje izjednači, odličnu je priliku imao Prtajin, ali je pogodio prečku.

I od te je prečke krenula akcija kojom je Varaždin zapečatio svoju pobjedu. Iznijeli su Varaždinci loptu na dogupoljsku polovicu terena, Dejan Glavica je dodao Drožđeku, koji je glavom opalio u – prečku! No, odbijenu je loptu prihvatio na prsa, umirio je i poslao u mrežu.

Varaždinov trener Mario Kovačević može biti zadovoljan izdanjem svojih nogometaša. Odigrali su motivirano, koncentrirano, nisu sustajali u traženju prilika, bili su disciplinirani. Iako se za momčad Dugopolja ne može reći da je odigrala loše, činjenica je da je Varaždin jednostavno bio bolji.

A to, uostalom, pokazuje i statistika, Varaždinci su imali 70 posto posjeda lopte, prekršaja nije bilo pretjerano (10 varaždinskih, jedan žuti karton, te 12 dugopoljskih). Nastave li ovako, Kovačević i njegovi nogometaši imat će sezonu za pamćenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije