Vijesti / Sport

PRVACI Varaždinski stolnotenisači prvi put u povijesti postali su prvaci države!

PRVACI Varaždinski stolnotenisači prvi put u povijesti postali su prvaci države!

Tan Ruiwu, Zeng Jia, Nikola Horvat i Ronald Redjep, predvođeni njemačkim stolnoteniskim magom Matthiasom Landfriedom osvajači su titule državnih prvaka Hrvatske HEP Superlige u stolnom tenisu za 2018. godinu. Konačni je rezultat 2:1, nakon odigrane majstorice, poslije koje je drugi puta u tri dana pao Dubrovnik, Varaždincima je donio prijestolje - baš kao i gradu Gospara zahvaljujući širom svijeta poznatim Igrama prijestolja.

Sve je doduše trajalo gotovo tjedan dana. U onom prvom varaždinskom finalu Pituri su poveli svladavši tada lošije i umorne domaćine s 0:4. Tri dana kasnije istim je rezultatom pao Dubrovniku (4:0) poslije drugog finala za 1:1. I konačno u nedjelju 22. travnja u trećem finalu ili majstorici za titulu opet bolji STK Starr, ovaj puta rezultatom 4:1.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo je Tan Ruiwu s 3:0 dobio Ivana Juzbašića, potom istim rezultatom Zeng Jia Nevena Juzbašića, da bi u trećem susretu Ronald Redjep s 3:1 pobijedio ponajboljeg Pitura Tomislava Japeca. U parovima su Tan i Zeng s 3:2 izgubili od Japeca i Ivana Juzbašića, da bi u petome susretu trećeg finala Zeng Jia svladao Ivana Juzbašića s 3 : 1za konačni rezultat STK LIBERTAS - STK STARR 1:4 i titulu državnih prvaka 2018. godine donio Varaždincima.

Sjajni Kinezi Ruiwu i Jia u sprezi s iskusnim Njemačkim trenerom Matthiasom Landfriedom, sva trojica osvojila su sve što se osvojiti dalo u stolnom tenisu tijekom proteklih godina i desetlijeća u svojim i zemljama u kojima su igrali, trenirali ili nastupali. I eto sada svo to iskustvo pojačano prvim reketom hrvatskoga sjevera Ronaldom Redjepom i mladim Nikolom Horvatom u varaždinskom STK Starru plasirali hrvatskoj, ali i europskoj pa i svjetskoj javnosti, jer ovaj će se uspjeh zasigurno čuti do svih europskih i svjetskih prijestolnica uključujući i Peking.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci