Vijesti / Sport

VARTEKS Remi protiv Bjelovara za bijeg sa začelja ligaške ljestvice

VARTEKS Remi protiv Bjelovara za bijeg sa začelja ligaške ljestvice

U utakmici 23. kola 3. HNLVarteks je na domaćem terenu remizirao s Bjelovarom rezultatom 2:2 (1:0). Domaći su dva puta vodili - prvi ih je put u vodstvo doveo Sušac u 16. minuti, a drugi put Šiprak u 49. minuti, dok su za goste poravnavali Puškarić u 46. i Ostrman u 65. minuti.

Od samog početka su Varteksovci pokazali kako su u ovaj susret ušli iznimno motivirano. Već u 79 sekundi, izabranici Želimira Orehovca imali su prvu priliku. Loptu je na desnoj strani iščeprkao Luka Modrić, ubacio prema Šipraku koji izbija sam na pet metara od protivničkog vratara Lebovića, no loptu šalje pokraj gola. Ambiciozni ulazak u utakmicu rezultirao je prilikom u 7. minuti. Nakon duplog pasa s Radićem, Modrić ponovno s desne strane upošljava Šipraka koji sa 16 metara gađa tik pored vratnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Niti minutu kasnije, Spasić jednu dubinsku loptu ne stiže na prvu, ali ju uspijeva spasiti i poslati povratnu loptu prema jedanaestercu gdje na udarac dolazi Modrić koi puca 'nebu pod oblake'. Nakon toga, Varteks je u 16. minuti poveo. Šoštarić ponovno pokazuje kako su mu slobodnjaci jača strana - s nešto više od dvadeset metara opasno tuče, lopta odsjeda na gredi i šalje protivničkog vratara u gol, zatim ona pada pred gol liniju, a Sušac glavom šalje loptu u prazna vrata.

Prva i jedina prilika gostiju bila je u 33. minuti kad s 25 metara iz slobodnog udarca Kuprešak gađa Posavca. Prije kraja poluvremena, kapetan Radić u visokom presingu oduzima loptu, šalje loptu prema Modriću koji zatim odličnim dodavanjem izbacuje Šoštarića u stopostotnu priliku, ali trenutno najraspucaniji 'Bumbar' puca direktno u gostujućeg vratara. Tako se na odmor otišlo s minimalnom prednosti Varteksa.

Već u 25 sekundi nastavka gosti poravnavaju rezultat. Neuspješna offside zamka domaće obrane rezultirala je pogotkom Puškarića. Četiri minute kasnije domaći ponovno dolaze u vodstvo. Šiprak nakon duplog pasa s Kukecom s 18 metara šalje projektil u donji lijevi kut vratara Bjelovara. U 53. minuti mogli su domaći riješiti utakmicu. Modrić upošljava Šoštarića koji ponovno izbija pred vratara Bjelovara, ali Tihomir pogađa vratnicu.

Igra se tada malo smirila te je bilo sve jasnije kako Varteksovci ostaju 'bez benzina'. Nakon udarca iz kuta u 69. minuti lopta dolazi na drugu stativu do Ostrmana, a rezultat je ponovno izjednačen.Nakon toga kreće predstava u režiji gostiju koji danas čudom nisu uspjeli odnijeti sva tri boda.

Domaća obrana nije mogla izaći na kraj s Ostrmanom, ali on nije uspio Bjelovaru donijeti prednost. U tri je navrata danas mnogo spominjani Ostrman mogao odvesti goste do punog plijena, ali što bravurama Posavca na vratima, što lošom realizacijom gostujućeg napadača, rezultat ostaje nepromijenjen.

Varteks se ipak malo pribrao i u 75. iz prekida ubacuje iz prekida , pronalazi Novoselca na pet metara, ali domaći igrač tuče pokraj gola. Nakon toga, ponovno (pogađate) Ostrman ne uspijeva realizirati 'mrtve šanse' te daje Varteksu priliku da osvoje vrijedan bod.

Nakon ovog susreta obje ekipe mogu žaliti za propuštenim prilikama. Više ih je bilo u režiji gostiju pa izabranici Želimira Orehovca, iako nekoliko puta nisu uspjeli poentirati za 3:1, mogu biti sretni podjelom bodova.

Varteks se ovim bodom napokon pomaknuo s dna ljestvice i sada ima 19 bodova. Iza njega je Slavonija koja je danas poražena u gostima kod Ždralova rezultatom 2:0, dok se ispred 'Bumbara' s bodom više nalazi Croatia iz Đakova koja je na rezultatom 2:1 izgubila od vodeće momčadi lige, Osijeka II.

Nastavlja se ritam srijeda - subota, a Varteksovci u 24. kolu odlaze u Oriolik gdje će se susresti s tamošnjim Oriovcem. Susret je na rasporedu u subotu, 28. travnja, s početkom u 17 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci