2. HNL Neprepoznatljivi Varaždin s visokih 4:2 neutraliziran i poražen u Gorici

Nogometaši Varaždina pali su na najvažnijem ispitu u premijernoj sezoni 2. HNL. Na domaćem terenu rezultatom 4:2 (2:1) nadigrala ih je Gorica. Ni dvjestotinjak bučnih simpatizera kluba nije pomoglo izabranicima Marija Kovačevića koji većinu utakmice nisu bili na razini i zasluženo su poraženi. Pogotke su za Varaždin zabili Senić u 45. minuti i Drožđek s bijele točke u 74. minuti utakmice.

Gorica je pokazala kako su zasluženo na drugom mjestu cijele sezone. Od prvog sučevog zvižduka domaćini su zavladali terenom. Nije prošla ni minuta, a Gorica je promašila stopostotnu priliku. Lošu reakciju domaće obrane iskorištava Believe koji izbija sam pred Nevistića i tuče u stativu, na tu loptu natrčava Ojamaa, ali njegov udarac sigurno brani Nevistić.

Nekoliko trenutaka kasnije ponovno su opasni Goričani. Bamidele na desnoj strani nepotrebno ruši Estonca Ojamuu, a iz slobodnog udarca pokraj vrata tuče Maslowski. Stvorio je Ojamaa probleme gostujućuj obrani i u 10. minuti. Matošević je poslao ubačaj na drugu stativu gdje je neshvatljivo sam Ojamaa, okreće se i puca, ali Nevistić je ponovno spreman.

Tri minute kasnije uslijedila je tragikomična reakcija u režiji varaždinskog stoperskog dvojca. Jednu naoko bezopasnu loptu Senić šalje u Čelića od kojeg se, kao na fliperu, lopta odbija do Believea koji tuče tik pored vratnice. U tim se trenutcima izabranici Marija Kovačevića nisu mogli sastati s loptom, ali nakon kratkog predaha na polovici poluvremena i oni su počeli hvatati konce igre.

Počelo je sve izgledati bolje, a onda hladan tuš. Nakon odličnog prodora po desnoj strani upošljava Believea, ovaj odličnim lažnjakom šalje Senića ‘po čevape’, izlazi oči u oči s Nevistićem i puca, no golman Varaždina odlično skida udarac. Tu akciji nije kraj jer na loptu natrčava Matošević koji bez većih problema dovodi domaćine u vodstvo.

Nogometaši Varaždina nisu dugo čekali da uzvrate paljbu. Nakon prekršaja na 30 metara od gola, Jertec pokazuje klasu i odličnom prizemnom loptom upošljava Senića koji matira gostujuću obranu. Rezultat je poravnat, a igra se nastavlja u još jačem ritmu.

Valja spomenuti kako je sudac Lovrić postavio čudan kriterij dopustivši igračima preoštru igru te u nekim dvojbenim situacijama na obje strane oklijevao prilikom donošenja odluke. Tako je pred sam kraj poluvremena Jertec prihvatio otpadak nakon kornera, izbacio domaćeg stopera koji pravi očiti prekršaj, no Lovrić ostaje nijem, a Gorica iz kontre odlazi u vodstvo. Ponovnu lošu reakciju domaće obrane na okomitu loptu dočekao je Matošević koji dolazi u stopostotnu šansu i sigurno matira Nevistića za svoj drugi pogodak na utakmici.

Nekoliko trenutaka kasnije označen je kraj poluvremena te se na odmor otišlo s vodstvom Gorice od 2:1.

Mario Kovačević bio je svjestan da nešto mora mijenjati. Odlučio je uvesti Kolarića umjesto Jevtoskog i Vuka umjesto Šimeka, ali to mu nije donijelo željeni učinak. Osam minuta nakon početka drugog poluvremena Gorica povećava svoju prednost. Nakon dobro izvedenog slobodnjaka glavom tuče Marina, a lopta odlazi iza Nevistića. Velika prednost bila je u nogama domaćina, no nogometaši Varaždina nisu pognuli glave.

Dobra prilika na drugoj strani uslijedila je u 56. minuti. Slobodni udarac sa 17 metara lijevo od domaćeg gola odlučio je iskoristiti Drožđek, ali odličan udarac iskosa još boljom paradom brani Kahlina. Varaždinci su svim silama krenuli po gol priključka te već u 60. minuti nakon dobrog dodavanja Golubara Sačer dolazi u priliku na jedanaest metara, ali njegov udarac lijevom nogom odlazi direktno u naručje vratara domaćih.

Nakon toga krenula je kanonada izležavanja u domaćim redovima. Svakih nekoliko minuta. Sve im se to obilo u glavu u 74. minuti. Bamidele prolazi po desnom boku, a danas iznimno agresivni Ojamaa ruši Bamidelea, a Lovrić bez razmišljanja pokazuje na bijel točku. Siguran izvođač bio je Domagoj Drožđek koji od desne stative neobranjivo poentira za smanjenje domaćeg vodstva.

Krenuli su tada gosti i po treći pogodak, dok su domaći čekali priliku iz kontre i polukontre. Jednu takvu su i dočekali u sučevoj nadoknadi kad je Astafei nakon dugog trka pretrčao i Nevistića te postavio konačnih 4:2.

Ovim je porazom Varaždin najvjerojatnije osuđen na dodatne kvalifikacije za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa, a Gorica je pokazala kako zaslužuju direktan plasman u 1. HNL.

HNK Gorica – NK Varaždin 4:2 (2:1)
38′ Matošević, 45′ Senić, 45+1′ Matošević, 53′ Marina, 74′ Drožđek, 90+3′ Astafei
Gledatelja: 1000
Suci: Lovrić (Đakovo) – Lacović (Donji Miholjac), Janić (Ilok)

NK Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić – Šimek(c), Ćelić, Senić, Bamidele – Jevtoski(46. Kolarić), Golubar – Drožđek, Jertec, Glavica – Sačer (72. Klepač)

HNK Gorica (4-3-3)

Kahlina – Špičić, Ljubisavljević, Čagalj, Mtchedlishvili (65. Žutić) – Zenko, Marina, Maslowski – Ojamaa, Believe, Matošević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije