RUKOMET Težak poraz Dabrova kod prvoplasiranog PPD Zagreba

U zaostaloj utakmici četvrtog kola Lige za prvaka, PPD Zagreb je u Kutiji šibica ugostio Varaždin 1930. Varaždinski Dabrovi dobro su krenuli u razigravanju za prvaka i upisali tek poraz od Dubrave, ali i stigli do velikog slavlja nad Nexeom. Zagreb, pak, s druge strane nastavio je svoj pobjednički niz u domaćem Prvenstvu pa tako slavio i nad Varaždinom 42:25.

Krenulo je s 2:0 PPD Zagreba, ali ubrzo na 2:2 izjednačava Filip Glavaš. Nakon toga Varaždin kao da je stao u napadu, a obrnu je Zagreb dobro probijao i do desete minute stigao na +4 (7:3). Varaždin je bio bez pogotka punih pet minuta, a post od pogodaka prekida Jadranko Stojanović (4:7).

Iako je na terenu izgledalo da Zagreb suvereno vlada i da muči goste, rezultatski nije u potpunosti bilo tako. Varaždinci su se kroz prvih 20 minuta prvog poluvrijeme držali na tri do četiri gola minusa. A onda Valentino Ravnić krade loptu i uz kontru Tina Kontreca PPD Zagreb kreće u odvajanje i do isteka 30 minute je bilo +7 (20:13) koje je zaključio Tonči Valčić.

U nastavku utakmice igrači Zlatka Saračevića održavali su stečeno vodstvo i 6-0 promjenjivom obranom dobro zaustavljali Varaždin. Na prvih +10 na susretu Zagreb odlazi u 44. minuti nakon zgoditka Josipa Božića Pavletića. Gostujuća momčad ponovno nije mogla zatresti suparnikovu mrežu gotovo jedanaest minuta, krenule su greške, a Zagreb to naplaćuje preko Dobrivoja Markovića koji u 51. minuti postavlja 36:22. Do kraja utakmice nije bilo prevelikih promjena u snagama na terenu, a Zagreb je samo povećavao prednost. Zagrebaši su stigli do još jedne uvjerljive pobjede, šeste u nizu u ovosezonskom izdanju Lige za prvaka rezultatom 42:25.

Najefikasniji kod PPD Zagreba bio je Josip Božić Pavletić s devet pogodaka, osam je zabio Zlatko Horvat, a vratarski tandem Kastelic-Jović sakupio je deset obrana. U redovima Varaždina istaknuo se Bruno Vili Zobec sa šest zgoditaka, četiri je upisao Ante Marić, a Sandro Meštrić obranio je šest lopti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije