Vijesti / Sport

FANTASTIČNO! Tamara Artić najbolja juniorka u Hrvatskoj u ritmičkoj gimnastici!

FANTASTIČNO! Tamara Artić najbolja juniorka u Hrvatskoj u ritmičkoj gimnastici!

Protekle subote u dvorani XV gimnazije u Zagrebu održano je 27. višebojsko prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici. Ovo je natjecanje rezervirano za najbolje hrvatske ritmičarke A programa koje vježbaju po 4 vježbe.

Kvalitativno, ovo je bilo jedno od ponajboljih prvenstava do sada u hrvatskoj povijesti. U svim kategorijama vodila se prilično izjednačena borba za medalje, osim u juniorskoj kategoriji gdje je Tamara Artić nastupila znatno bolje nego na prethodnim natjecanjima ove godine i po drugi puta u junirskoj kategoriji osvojila 1. mjesto i naslov prvakinje Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unatoč nekoliko grešaka, Tamara je pobijedila svoju kolegicu iz reprezentacije Lanu Samobol članicu GK Aura iz Zagreba. Sambol je nastupila gotovo bez grešaka na 4 rekvizita, no zahvaljujući znatno boljem programu sa više težina i svojoj izražajnosti i točnosti pri izvođenju Tamara je osvojila zlatnu medalju.

Ove dvije djevojke će zastupati Hrvatsku za mjesec dana na Europskom prvenstvu, a prije toga na još dva međunarodna FIG turnira, u renomiranom Corbelu, u Francuskoj već idući vikend te u Luxemburgu 20./21. svibnja te veseli uspon njihove forme i konstantni rezultatski napredak.

U kategoriji kadetkinja Vindiju su zastupale Elena Košćak i Lara Domislović. U ovoj kategoriji natjecalo je 14 djevojaka, a čak njih 7 ravnopravno se borilo za medalje. Na kraju Elena Košćak je natjecanje završila na 5., a Lara Domislović na 6. mjestu. Najbolja je bila Bianca Gajšak iz GK Maksimir. 

Prvakinja Hrvatske u seniorskoj kategoriji ponovo je Petra Ribarić iz KRG Zagreb, a u kategoriji mlađih kadetkinja najbolja je bila Arijana Hubert iz GK Maksimir.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!