2. HNL Požrtvovni Varaždin pogotcima Glavice i Sačera nadigrao Dinamo II (2:1)

Nogometaši Varaždina su se na najljepši mogući način vratili u život nakon prošlotjednog poraza od Gorice (4:2). Protiv trenutno vodećeg Dinama II pružili su odličnu partiju i zasluženo slavili 2:1. Za Varaždin su zabili Glavica i Sačer, dok je za goste poentirao Božić.

> FOTO Pogledajte tko je sve navijao na utakmici Varaždina i Dinama II

Od prvog sučevog zvižduka obje su momčadi pokazale želju za nadigravanjem. Prvi je u priliku došao Varaždin. Naoko bezopasni ubačaj Drožđeka pretvorio se u svojevrsni udarac kojeg u 4. minuti ispod grede vadi Horkaš. Krenuli su tada i Dinamovci uz nekoliko odličnih prolaza Gabriela koji je sa stoperske pozicije osvajao mnogo prostora s loptom u nogama.

U 13. minuti Varaždin s(p)retno dolazi u vodstvo. Odličan pas stigao je od domaće obrane na rub šesnaesterca, tamo se nalazi Glavica koji odlično smiruje loptu, prebacuje je s lijeve na desnu nogu i puca. Na putu do gola lopta je pogodila Muhara, promijenila putanju leta i završila u golu. Cijela momčad predvođena Glavicom otrčala je u zagrljaj k treneru Kovačeviću i pokazali koliko im je stalo do ova 3 boda.

Nakon toga Varaždin je preuzeo kontrolu nad igrom, a Dinamo je pokušao iznenaditi brzim izlascima iz obrane u napad. Prvu priliku gostiju imao je dečko iz varaždinskog kraja u Dinamovom dresu, Neven Đurasek, ali njegov udarac sa 17 metara odlazi visoko iznad grede. U 28. minuti zaiskrilo je na terenu. Kolarić radi faul na sredini terena, a Čabraja ga nesportski lovi za vrat čime je samo potaknuo reakciju obje momčadi i Glavice koji je bio najžustriji u odgurivanju.

Sudac Krečak odlučio se za Solomonsko rješenje te žutim kartonom nagradio glavne aktere, Kolarića i Čabraju. Tenzije su se smirile, a Varaždin je ponovno zavladao terenom. Nova prilika stiže u 37. minuti nakon kirurški precizne lopte Kolarića koji prizemnim dodavanjem izbacuje Glavicu u stopostotnu priliku, no sedmica Varaždina šalje loptu metar od desne stative Horkaševa gola.

Trud i zalaganje igrača Varaždina isplatio se u prvoj minuti sučeve nadoknade. Jertec odlično ubacuje iz kornera, Bamidele s ruba peterca puca glavom po sredini gola. Udarac Nigerijca krajnjim naporima odbija Horkaš, no na tu loptu natrčava Sačer koji sigurno poentira i osigurava velikih 2:0 na poluvremenu.

Gostujući strateg Jovićević odlučio se posegnuti za izmjenom na poluvremenu i umjesto kartoniranog Muhara uveo Miklića. Bolje su u drugo poluvrijeme ušli Zagrepčani. Već u drugoj minuti nastavka Cekici tuče, a Nevistić uz manje poteškoće odbija loptu. Nakon toga na terenu se odvijala prava mala uspavanka sve do 63. minute.

Tada glavnu ulogu preuzima domaći vratar Nevistić koji na deset metara od gola pokušava driblingom izbaciti Miklića. Gostujući igrač ga čita i blokira pokušaj, a lopta umalo završava u domaćem golu. No, uz puno sreće, rezultat ostaje nepromijenjen.

Devet minuta kasnije ponovno su opasni gosti. Cekici ubacuje iz slobodnog udarca, a još jedan izdanak Varteksove škole nogometa našao se u prilici. ‘Svijeću’ je nakon ubačaja iz slobodnog udarca na drugoj stativi dočekao Marko Stolnik i glavom poslao loptu pored vratnice.

Minute su polako prolazile, a izabranici Marija Kovačevića polako su ostajali bez snage. To je došlo na naplatu u prvoj od nevjerojatnih šest minuta nadoknade suca Krečaka. Probio je desnu stranu Miklić i odlično pronašao Božića koji sigurno poentira za vraćanje nade Dinamovcima. Ipak, domaći su pokazali karakter i uspjeli utakmicu sigurno privesti kraju.

– Utakmica je od samog početka bila žustra i oštra s mnogo prekršaja na rubu kartona. Varaždin je u prvom poluvremenu bio mnogo konkretniji što je rezultiralo s dva zabijena pogotka. Mi smo bili u grču i nismo mogli pronaći komfor u izgradnji napada. U drugom poluvremenu reagirali smo jako dobro, dodavši agresivnost i promjenom sustava dobili na konkretnosti. Imali smo nekoliko šansi za smanjivanje vodstva Varaždina, ali falio nam je zadnji pas da bi bili još konkretniji. Mjesta tugovanju nema, sve je to nogomet i u srijedu nas čeka nova utakmica – bio je jasan strateg gostiju Jovičević.

– Ponosan sam na svoje dečke i njihov ulazak u utakmicu. U prvom poluvremenu trebali smo ostvariti čak i veću prednost. Nismo dozvolili Dinamu da igra, no na poluvremenu smo znali da nije gotovo. Znali smo da će biti problema s održavanjem tempa svih 90 minuta, morao sam vaditi Senića i Baltu zbog problema s grčevima. Dinamo je pritiskao u nastavku, ali ništa konkretno jer smo njihove prilike ‘zakuhali’ mi. Ipak, naša pobjeda je zaslužena – završio je strateg Varaždina, Mario Kovačević.

NK Varaždin – GNK Dinamo II (2:0)
1:0 Glavica 13′, 2:0 Sačer 45+1′, 90+1′ Božić 1:2
Gledatelja: 2000

Suci: Krečak (Velika Gorica) – Batušić (Cvetković), Mihalj (Velika Gorica)

NK Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić – Kabiru, Jelić Balta (81. Hranilović), Senić, Bamidele – Jertec(c), Golubar – Drožđek, Kolarić, Glavica (56. Vuk) – Sačer (66. Erić)

GNK Dinamo II (4-2-3-1)

Horkaš – Čabraja, Gabriel, Morris, Perković (71. Stolnik) – Plantak(c), Muhar (46. Miklić) – Cekici, Đurasek, Ćuže – Božić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije