U VRHU! FC Kovačić ponosan na svoje borce: ‘Puno treniramo, no trud se isplati’

Uspješnim savate borcima, osvajačima brojnih medalja, koji svoje sportske vještine ‘bruse’ u Fight Clubu Kovačić, danas, 7. svibnja, priređen je prijem u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Podsjetimo, Fight Club Kovačić proglašen je najboljim klubom prvenstva u juniorskoj konkurenciji te najbolji klub u ukupnom poretku na natjecanju Slavonskom Brodu, a titulu su obranili i na subotnjem prvenstvu Hrvatske za kadete u Garešnici.

> Ivona Kocijan seniorska prvakinja Hrvatske, Mak Indra Sever najbolji junior!

> SAVATE Fight Club Kovačić obranio titulu kadetskog prvaka Hrvatske!

– Dobar je to poticaj za sljedeću godinu, spremni smo za buduća natjecanja – istaknuo je trener i voditelj kluba Siniša Kovačić, dodavši da je u 14 godina rada kluba bilo i teških trenutaka.

– Htjeli smo ljudima približiti savate, kako ne bi mislili da je riječ samo o grubom sportu. Postoji i ‘meka disciplina’ u kojoj se natječu djeca tako da nema ozljeda. S godinama su se stvari promijenile, tako da trenutno imamo respektabilan broj članova u klubu, velika smo obitelj – kazao je trener, dodavši da se trenira mnogo, no rezultati su vidljivi.

Među borcima posebno se ističe Borna Tuk, kapetan kadetske ekipe, koji je ovog vikenda ponovno osvojio zlato.

– Borna je velika nada kompletnog hrvatskog savatea. Ima 13 godina, u klubu je od pete godine, nekoliko je puta bio prvak države, a polako ulazi u juniorsku dob – dodao je Kovačić.

Iako većina smatra da je savate pregrub sport za djevojke, 16-godišnja Dora Marinić iz Varaždina, dokazuje suprotno.

– Treniram godinu i pol dana i postigla sam dobre rezultate – županijska sam i državna prvakinja Hrvatske. U početku se nisam htjela boriti, mislila sam da me netko može ozlijediti, no shvatila sam da to nije tako. Puno se nauči, vidi, stječu se nova prijateljstva. U početku nije bilo mnogo cura, no i to se mijenja – kazala je Dora koja svima preporuča ovaj sport.

– Lijep je osjećaj kad pobijediš pa sudac digne tvoju ruku u zrak – dodala je.

Šesnaestogodišnji Matija Kos iz Varaždina na prvenstvu je osvojio zlato.

– Treniram svaki dan, ponekad i dva puta i vikendom, iako veliku ulogu igra i odmor. Godinama sam se bavio nogometom, ali to mi je dosadilo te sam želio probati nešto novo. Vidio sam da Siniša ima klub, probao sam i ostao. Sport je super, dobijete na samopouzdanju, ali i kontroli.

Sportašima su čestitke uputili zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica i Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća.

– Oni na najbolji mogući način predstavljaju grad diljem Hrvatske, ali i šire, tako da smo itekako ponosni. Grad baš zato treba više stajati iza njih te im dati punu podršku – kazao je Habijan.

– Nisu samo veliki sportovi u fokusu mladih, u gradu postoji velik izbor, a svaki sport zahtijeva veliki trud prije nego se dođe do rezultata – zaključio je Habijan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije