Vijesti / Sport

2. HNL Odličnim preokretom u drugom poluvremenu Varaždin pobijedio Lučko

2. HNL Odličnim preokretom u drugom poluvremenu Varaždin pobijedio Lučko

Izabranici Marija Kovačevića nakon subotnjeg ogleda s drugom momčadi Dinama (2:1) nisu imali mnogo vremena za odmor. Danas su, u dva potpuno različita poluvremena, pobijedili na gostovanju kod Lučkog rezultatom 2:3. Tri su boda Varaždinu donijeli pogotci Glavice, Golubara i Drožđeka.

Ulaskom u utakmicu nogometaši Varaždina pokazali su kako je ritam subota-srijeda pred sam kraj sezone malo teže ispratiti. Vidjelo se kako su im noge teške, a ni ideje nisu bile na visini zadatka. Nije se dugo igralo, a na semaforu je već stajalo Lučko - Varaždin 1:0. Akcija je krenula od sredine terena - gostujući vezni red izigrao je varaždinsku obranu i poslao sjajnu loptu prema Simeunoviću kojeg ruši Nevistić, a sudac Jelenčić opravdano pokazuje na jedanaesterac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udarac s bijele točke realizirao je Borna Petrović udarcem po sredini gola, a gostujući je vratar izabrao desnu stranu. Imali su Kovačevićevi dečki sreće da u 12. minuti nisu gubili s dva razlike. Ponovno je odlična lopta došla na lijevu stranu do Luetića, koji odlično puca i vara Nevistića, ali loptu u zadnji čas izbija Kabiru. Nakon toga tenzije su se smirile, Varaždin je i dalje bio nemoćan, a domaćini se nisu i previše trudili krenuti prema naprijed. Tako je na poluvremenu ostalo 1:0.

Ulaskom u drugo poluvrijeme trener Kovačević odlučio je krenuti ofenzivnije i umjesto Kabirua na teren poslati Karla Težaka. Taj će se odabir kasnije pokazati odličnim jer je iza Težaka odličnih 45 minuta u plavom dresu. No, prvu priliku u drugom dijelu imali su gosti. Na vrhu šesnaesterca loptu prima Simeunović, izbacuje gostujuću obranu loptom za Petrovića, a strijelac prvog pogotka tuče direktno u Nevistića.

Deset minuta kasnije krenula je prava mala kanonada prema domaćem golu, uz pokoji izlet na stranu gostiju. Loptu je sa sredine terena poslao Jertec na desnu stranu prema Težaku koji loše puca. Nasreću, pokušaj šuta završava u nogama Dejana Glavice koji prekrasno pogađa u daljnji kut Koprićeva gola. Deset minuta kasnije trebalo je biti 1:2, ali prekrasni prodor Bamidelea i ubačaj Drožđeka, Glavica na drugoj stativi šalje nebu pod oblake.

Ipak, trud Varaždina isplatio se u 69. minuti. Valja napomenuti kako su izabranici Marija Kovačevića odlično izgledali u drugom poluvremenu, na terenu je bila preporođena, rastrčana ekipa. Golubar se našao sam u šesnaestercu i pucao u donji lijevi kut, ali vratar Koprić odlično brani. Nakon toga lopta odlazi do Sačera koji odlično ubada na gol aut liniju, šalje povratnu prema Težaku koji promašuje loptu, ali na nju natrčava 'Joka' i ovaj put matira domaćeg vratara.

Dobru igru gostiju ponovno je upropastila individualna greška. Samo pet minuta nakon postignutog pogotka Kolarić radi nepotreban prekršaj na lijevoj strani. Domaći igrač iz slobodnog udarca šalje opasnu loptu prema golu gostiju, na nju istrčava Nevistić i neobjašnjivo ju promašuje, a Knezović na drugoj stativi nema težak posao i utakmica je opet u egalu.

Triler drugog poluvremena nastavio se u 75. minuti. Drožđek je izbio sam na lijevoj strani i neugodno zapucao, lopta je otišla u stativu i odbila se do Sačera koji pogađa gredu. Na taj odbijanac nalijeće Golubar i snažno puca, ali Koprić je na mjestu. No, domaći je vratar uspio samo odbiti loptu koja pada prema Drožđeku, a prvi topnik 2. HNL baca se u 'škarice' i donosi zasluženo vodstvo u gostujuće redove.

Nakon toga pokušali su igrači Varaždina kontrolirati utakmicu i na kraju uspjeli. Naime, mogli su domaći do izjednačenja u 89. minuti. Engleskim stilom izveden slobodnjak s polovice igrališta domaći je igrač glavom spustio na 16 metara, a drugi igrač u domaćim redovima loptu šalje daleko od gola. Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja i Varaždin je slavio rezultatom 2:3.

NK Lučko - NK Varaždin 2:3 (1:0)
1:0 Petrović (11m) 5', 1:1 Glavica 58', 1:2 Golubar 69', 73. Knezović 2:2, 75' Drožđek 2:3
Gledatelja: 300
Suci: Jelenčić, Mađarić, Pajić

NK Lučko (4-2-3-1)

Koprić - Barišić, Lončar, Knezović, Travaglia - Mihaljević(86. Vajdovčić), Matoš - Ikić(66. Tolić), Luetić(74. Belak), Simeunović - Petrović

NK Varaždin (4-2-3-1)

Nevistić - Kabiru(46. Težak), Senić, Čelić, Bamidele - Jertec, Golubar - Drožđek, Kolarić, Glavica(78. Jelić Balta) - Sačer(90+3' Jevtoski)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci