Vijesti / Špancirfest 2019

treće izdanje

Završila LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 – programski najbogatija i najposjećenija dosad

Završila LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 – programski najbogatija i najposjećenija dosad
Loop Glazbenika klinika

U svom je trećem izdanju ponudila čak 60-ak zabavnih i edukativnih programa za sve ljubitelje glazbe, bez obzira na dob i glazbeno predznanje, odnosno iskustvo.

Odličnim koncertom Ricarda Luquea & Amigos na Korzu, te svirkom Danchi & Rikverc benda kod Slobode, završila je sinoć LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019, koja je bila programski najbogatija i najposjećenija dosad.

U svom je trećem izdanju ponudila čak 60-ak zabavnih i edukativnih programa za sve ljubitelje glazbe, bez obzira na dob i glazbeno predznanje, odnosno iskustvo.

U sklopu LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 je tijekom festivala u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici bila postavljena izložba 30-ak glazbenih instrumenata i opreme. Na istom je mjestu održano i 20-ak edukativnih radionica, ali i još toliko uličnih svirki.

Održana su i četiri odlična koncerta na festivalskoj pozornici na Korzu, a u okviru programa kLOOPska scena Sloboda još i 15-ak svirki uglavnom domaćih, varaždinskih glazbenih sastava.

Sunčana i topla nedjelja je jučer ponovno u središte Varaždina izmamila mnoštvo šetača koji su tijekom cijelog dana navraćali u Varaždinsku kuću, razgledavali izložbu glazbenih instrumenata i opreme te isprobavali iste. Za djecu i početnike održana je radionica upoznavanja s ukulelama, dok je Masterclass radionicu vodio poznati glazbenik Ricardo Luque.

Budući da je njegova Masterclass radionica bila posljednja u sklopu ovogodišnjeg programa, upravo je Ricardo Luque izvukao imena šestero polaznika radionica LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 koji su primili poklone LOOP Glazbene agencije.

Petero izvučenih dobilo je prigodne glazbene poklone, a glavni i najvrijedniji poklon – klasičnu gitaru Veston C-50 – dobio je mladi Varaždinac Denis Rodeš kojemu je ista uručena već danas prijepodne.

Posljednja večer LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 donijela je mnogo glazbe na uličnoj pozornici u Gajevoj ulici. Tamo su šetačima zapjevali i zasvirali Ivana Galić, Zoran Puljek, Darko Horvat i Nenad Resnik, a nakon njih i zagrebački bend Gungula.

Ricardo Luque & Amigos održali su posljednji ovogodišnji koncert na festivalskoj pozornici na glavnom gradskom trgu Korzu, gdje su uz njihovu glazbu zaplesali članovi varaždinskog Plesnog kluba D&D, ali i poneki šetači. Program LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 zaključen je svirkom Danchi & Rikverc benda u Caffe baru Sloboda.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video