Vijesti / Špancirfest 2019

Sa svirke na svirku

Drugi dan LOOP Glazbene klinike: Izložba, radionice i svirka na slobodi

Drugi dan LOOP Glazbene klinike: Izložba, radionice i svirka na slobodi
Loop Glazbenika klinika

Mnogi su tako zavirili u Varaždinsku kuću u Gajevoj ulici i razgledali zanimljivu izložbu glazbenih instrumenata i opreme, koja će tamo biti postavljena svih 10 dana trajanja festivala.

Ako se po jutru dan poznaje, onda bi jučerašnji, prvi dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 trebao biti jako dobar pokazatelj da bi ovogodišnje izdanje ovog programa trebalo biti najbolje i najposjećenije dosad.

Već su prvog dana brojni šetači iskoristili priliku te se uključili u programe i sadržaje koji su pripremljeni za ljubitelje glazbe. Mnogi su tako zavirili u Varaždinsku kuću u Gajevoj ulici i razgledali zanimljivu izložbu glazbenih instrumenata i opreme, koja će tamo biti postavljena svih 10 dana trajanja festivala.

Odličan je bio odaziv i na prvu radionicu za djecu i početnike, koji su imali priliku od odličnog klavirista Darka Golubića doznati više o klaviru, ali i pokušati sami svirati taj instrument.

Nakon radionice za djecu i početnike, održana je vokalna radionica Dine Jelusića, koja je izazvala veliki interes pa je preseljena na uličnu pozornicu kako bi je moglo popratiti što više ljudi. Dino je, kako je i najavio, pojasnio kako pjevati razne žanrove i mijenjati boje glasa, dodavati rašpu i šaltati registre te je spremno odgovorio na pitanja okupljenih, a zatim je prezentirano – i demonstrirao.

Pridružio mu se Darko Golubić na klaviru te su odličnom improvizacijom oduševili šetače pred Varaždinskom kućom.

Uslijedila je zanimljiva Masterclass radionica – klavirska klinika Darka Golubića na temu 'Otkrivanje synth zvukova u analogno-digitalnoj sintezi', s kojom su završila događanja prvog dana LOOP Glazbene klinike u Varaždinskoj kući.

Akcija se u večernjim satima iz Varaždinske kuće preselila u Caffe bar Sloboda gdje su u sklopu novog programa LOOP Glazbene klinike pod nazivom kLOOPska scena Sloboda nastupila dva odlična varaždinska benda – The Yungsters i Elusive Mind. Vrlo dobar odaziv publike i odlična atmosfera pokazali su već prve večeri da bi ovo okupljanje varaždinskih bendova moglo biti puni pogodak.

Drugi dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 ponovno nudi za svakoga ponešto. U Varaždinskoj kući sve do 20:00 sati zainteresirani mogu razgledati izložbu 30-ak glazbenih instrumenata i opreme, dok će u 16:00 sati početi nova radionica za djecu i početnike, u sklopu koje će danas biti riječi o bubnjevima. Bubnjevi će biti tema i Masterclass radionice – bubnjarske klinike, koju će voditi mladi varaždinski glazbenik Neven Mehun.

Bit će i danas svirke na našoj uličnoj pozornici, gdje će šetačima navečer zapjevati Trio Verse.

Program kLOOPske scene Sloboda ponovno počinje u 22:00 sata, a umjesto prvotno najavljenog jednog – večeras nudi dva koncerta. Nastupit će ranije najavljeni varaždinsko-ivanečki rock cover bend jamIT, a prije njih i zagrebački band Pusti Care koji svira obrade poznatih rock/funk pjesama. Bend je jedinstven po tome što se sastoji od mladih doktora, koji uoči večerašnjeg nastupa u Varaždinu poručuju: 'Očekujte bolju svirku od stanja u našem zdravstvenom sustavu'.

Očekujte i danas od LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 mnogo toga zanimljivog, edukativnog i zabavnog. Obujte svoje najudobnije cipele, prošpancirajte po središtu grada i posjetite Varaždinsku kuću, a navečer ne zaboravite skoknuti i do Slobode.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video